Veren: ''Fetullah Gülen elini İncil'e bastı ve yemin etti''

Veren: ''Fetullah Gülen elini İncil'e bastı ve yemin etti''

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le bir zamanlar yol arkadaşlığı yapmış Nurettin Veren katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Fetullah Gülen'in CIA ile çok eski bağlantılarının olduğunu söyleyen Nurettin Veren, 2007 yılında ABD Büyükelçiliği'nde bir elini İncile diğerini Amerika bayrağına koyarak yemin ettiğini söyledi.

İşte Nurettin Veren'in o açıklamaları:

"Eğer 90 yılında Türkiye'nin de parçalanacağını biliyorsa, parçalayacak olanın da ABD olduğunu anlıyor ise niye ABD'ye gidiyor ve Amerika'ya karşı insanları yönlendiriyor ? Gülen Türkiye'yi Amerika'nın parçalamak istediğini ve parçalayacağını bildiği halde Amerika'ya gitmeye, 1999'da Amerikan vatandaşı olmaya kendi eliyle şöyle bir laf var. Ahmak öküz başını kesecek kasabın bıçağını yalarmış derler kaba bir ifade. Ama eğer Amerika Türkiye'yi parçalayacaksa, İslam coğrafyasını paramparça edecekse Gülen'in bu bilgiye rağmen Amerikan vatandaşlığına ısrarla geçmesi, 2007'de Amerikan vatandaşı olması, 7-8 sene avukatlara para ödeyerek 26 tane de kefil bularak bir elini İncil'e bir elini de Amerikan bayrağının üstüne basarak büyükelçilikte yemin ederek Amerikan vatandaşı olması."

FETÖ'NÜN RİSALE-İ NUR'A ALTERNATİFİ

Gülen'in diğer cemaatlerin gidişatlarının tehlike arz ettiğini ve kademe kademe grupları yeni bir metotla kendi sistemine taşıdığını açıklayan Veren, "Risale-i Nur'ları alıp, esinlenmelerle kendi kafasına göre kitap yazıyordu. Sızıntı'nın başlaması da Risale-i Nur'dan uzaklaştırmak içindi. 1972 yılında kuruldu. Risale-i Nur'a alternatif okunacak bir eser olarak hazırlattı. Eserin çoğunluğu Gülen'in fotoğrafı ve yazılarından oluşuyordu. Arada ise Risale-i Nur'dan ifadeler vardı" dedi.