Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde büyük şok !

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde büyük şok !

Yavuz Sultan Köprüsü'nde gişelerin bozulması sürücüleri isyan ettirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyoluna giden gişelerde HGS ve OGS’deki arıza nedeniyle sürücüler isyan etti. Metrelerce araç trafiğinin oluştuğu otoyolunda, bazı sürücüler kısa mesafeden gişelere giriş yapmalarına rağmen geçişte yüksek fiyatların kesildiğini söyleyerek gişe görevlileriyle tartıştı.

Boğazın 3. gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçtiğimiz cuma günü açılmasının ardından vatandaşlar ay sonuna kadar köprüden ücretsiz olarak geçti. Bu geceden itibaren ücretli sisteme geçildi ancak OGS ve HGS’de yaşanan sorun çıktı. Geçiş esnasında kameraların açık olmaması ve ardından ücretli geçişle birlikte açılan kameraların araçlardaki sistemleri tanımaması nedeni ile çıkışlarda sorun yaşandı. Sabah kadar devam eden sorunu çözebilmek için yetkililer seferber oldu.

Arızanın sabah saatlerinde giderilmesinin ardından araçlar OGS ve HGS gişelerinden geçti. Ancak gişelerdeki kameraya bağlı bariyerlerin açılıp kapanması ve sürücüleringişe görevlileri ile tartışması nedeniyle otoyolda metrelerce trafik oluştu. Duruma isyan eden sürücülerden bazıları HGS ve OGS sistemlerinin arızalı olduğunu bazıları da bariyerlerin trafik oluşturduğunu söyledi. Öte yandan oluşan trafik nedeniyle sürücüler kornalara basarak yetkililere tepki gösterdi. Kısa mesafeden gişelere girişi yapan bir sürücü ise geçişte yüksek bir fiyat kesilmesi nedeniyle gişe görevlisi ile dakikalarca tartıştı.

“SİSTEMDEKİ SIKINTIDAN DOLAYI SABAHTAN BERİ ÇİLE ÇEKİYORUZ"

TIR şoförü Necati Haloğlu, “Trafik olmaz mı, geçiyoruz 48 lira yazıyor. Devletin verdiği kanun, gece 1'den beri çile çekiyoruz. Sistem bozuk giriş yapınca 48 lira yazıyor. Adam da 1 saattir orada itiraz ediyor. Normal ücretimiz kesilmiş olsa, bariyerler inip kalkıyor onda bir problem yok. Şuanda sistemde bir sıkıntı var. Sistemdeki sıkıntıdan dolayı sabahtan beri çile çekiyoruz. Geçen gün 10 sefer servis atıyorduk şimdi ise 2’inci seferi zor atıyoruz” dedi.

Öte yandan, gişedeki arıza nedeniyle oluşan trafiğe bir de kaza trafiği eklendi. Kemerburgaz yolunda gişelere yönelen bir TIR bariyerlere çarptı. Çarptığı bariyerleri altına alarak sürükleyen TIR da trafiğin uzamasına neden oldu.

İHA