Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi

Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi
Güncelleme:

Yeni YÖK Başkanı Prof. Saraç bir kez daha Taha Akyol'u sevindirdi

Basın dünyasında, en son konuştuğu kişi ile en son okuduğu kitabı en doğru sanması ile ünlü yılların köşe yazıcısı, eski MHP’li, orta kademe Hürriyetçi, yeni Cemaatçi Taha Akyol’un gönlüne YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç bir iyi bir kötü haber vererek su serpti.

Basın camiası, duayeni olduğu fısıldanan Taha Akyol’un, Tıp ve Hukuk fakültelerinin öğrenci kalitesinin YÖK Başkanı Saraç tarafından yükseltildiği haberi ile sevindiği; ilahiyat fakültelerinde  ise YÖK’ün, paralelciler veriyor diye Kelam ve Felsefe derslerini müfredattan çıkartmasının ise Duayene üzüntü verdiği haberi ile çalkalanıyor. Haberin kaynağı bizzat Akyol’un kendisi. Hürriyet Gazetesi’nde yazdığı köşe yazısında sevinci ve üzüncü birlikte paylaştığı Prof. Saraç’la konuştuğunu ve Saraç’ın ağzından “kalite” damladığını tespit ettiğini bildiriyor.

screenshot_25.jpgAkyol, “en önemli çıktı göstergesi kalite” gibi bir deyişi atfettiği, ağzından kalite damlayan ve tüm üniversiteleri “kalite taciz ateşiyle” berhava etmekle meşgul olan Yeni YÖK Başkanı Saraç’ın kurduğu Kalite Kurulu’nun da “bağımsız, tarafsız, yüksek kalitede akademik vasıfta” olmasının gerektiğinin altını çiziyor. Yükseköğrenim Kalite Kurulu’nun “kalitesiz” olabileceği uyarısı gibi de okunabilecek bu uyarıyı yapan Akyol, Saraç’tan dinlediklerinden sevinmesine karşın pek de tatmin olmuş değil.

Ayrıca, Kalite Kurulu adıyla kurulan bir kurulun nasıl kurulduğu ile ilgili Resmi Gazete’de 28 Temmuz 2015’de yayınlanan yönetmelikten de habersiz görünen Taha Akyol, Kurul’un devletin çeşitli bürokratik kurumları tarafından atanacak üyelerden oluştuğunu ve çoğunluk üyeyi de YÖK’ün bizzat başkanı tarafından atanacağından habersiz olduğu anlaşılıyor.

Eğitim camiasındaki konuşulanlardan da habersiz olduğu anlaşılan Akyol’un, sadece Saraç’la konuşması sonucunda, kurulan Kurul’un 2. YÖK olacağının bilgisinden de yoksun olduğu görülüyor. Yeni YÖK Başkanı Saraç’ın icadı olan “Yükseköğrenim Kalite Kurulu’nun”, eğitimcilerce ilk iş olarak, doğru soru sormasını bilmeyen, doğru sorduklarını da çaldıran, katsayı rezaletinin bir başka devamı olan üniversiteye yerleştirmede cambazlık sisteminin mucidi YÖK-ÖSYM’yi ele almasının gerektiğinin fakat YÖK ve Bakanlıklar tarafından atanan kurul üyeleri ile bunun ne kadar yapılabileceğinin meçhul olduğunu söyleniyor. Eğitimciler, “CHP bu yönetmeliğe karşı yargı yoluna gitmeli” görüşünü paylaşıyor.

Görüşüne başvurduğumuz bir eğitim bilimci,“YÖK’ün kendisi çok kaliteliymiş gibi üniversiteleri kalite tacizi ile vesayet altında tutarken, sanki 2547 sayılı yasanın çeşitli maddelerinde emredilmiyormuş gibi, bir de yasada bulunmayan bir Kalite Kurulu kurarak, kendi kalitesizliğini de itiraf etmiş bulunuyor”diyor. “Kalite Kurulu 2. YÖK olmaktan başka bir işe yaramayacak, yeni arpalıkların yolu açılacak, yandaşlara, paydaşlara bol keseden tolerans göterilirken politik tarafgirlikle, işini yapmaya çalışan üniversiteler bu Kurul tarafından cezalandırılacak; bu Kurul’a tüm üniversitelerin karşı çıkması gereklidir” diye ekliyor.

Kendi kalitesini sorgulatmayan, ağzından “kalite” damlayan yeni bir YÖK başkanına sahip eski YÖK, kalitenin öğrenciler tarafından değerlendirilmesi gerektiğinden de habersiz görünüyor. Bologna süreci ve Anglo-sakson kalite validasyon ve akreditasyonlarında, üniversiteleri değerlendiren bağımsız dış denetim kuruluşlarının ağırlıkla “öğrenci değerlendirmelerini” temel aldığından da habersiz görünen YÖK,  bir eğitimcinin belirttiği gibi, “Taha Akyol gibi haberin habersiz duayeni tarafından parlatılmak ihtiyacına gelmiş dayanmış” görünüyor.

İLGİLİ LİNKLER

Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 2

Üniversitelerin sayısı hızla artarken bu yıl YÖK, üniversite kontenjanlarını düşürdü.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 3

ÖSYM, 2015 tercihleri için üniversite program ve kontenjan kitapçığını açıkladı: Yandaş olmayana YÖK ''Kontenjan yok'' dedi.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 4

Eğitimde 12 yıldır süren skandallara her gün yenisi ekleniyor. Haber3 dershanelerden ve uzmanlardan derledi…


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 5

Üsküdar Üniversitesi'nden Haber3com'a, Haber3com'dan Üsküdar Üniversitesine açıklama....


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 6

Üniversite tercih döneminde Haber3com'un YÖK takibi sürüyor: Değişen birşey yok... Lise öğrencisi, velisi ÖSYM ile yatıyor, YÖK ile kalkıyor...


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 7

Anayasa Mahkemesi Raportörü dershaneleri kumarhaneye benzetti.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 8

"Alo Fatih"in ağabeyi yeni YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği taslağını görüşler almak üzere “askıya çıkarıklarını” açıkladı.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 9

"Alo Fatih"in ağabeyi yeni YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği taslağını görüşler almak üzere “askıya çıkarıklarını” açıkladı.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 10

"Alo Fatih"in ağabeyi yeni YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği taslağını görüşler almak üzere “askıya çıkarıklarını” açıkladı.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 11

Kontenjan yandaşlığı ve tercih cambazlığı yapılarak 38 bin kişilik boş kontenjan oluştu.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 12

YÖK Başkanı Prof. Saraç’ın “boş kontenjan” hesabı boş çıktı.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 13

“Yeni” YÖK Başkanı “Alo Fatih’in” ağabeyi Prof. Yekta Saraç, 2. YÖK’ü kurduğunu açıkladı.


Yekta Saraç, Taha Akyol'u bir kez daha sevindirdi - Resim : 14

Yeni YÖK Başkanı Prof. Saraç da şaşkın... Üniversiteyi kazanan 209 bin öğrenci kayıt yaptırmadı, ek kontenjanla yerleştirme cambazlığı başladı...