Yıldırım: Anayasa çalışmalarında sona geldik

Yıldırım: Anayasa çalışmalarında sona geldik

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 113. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Gündemin en önemli konusu yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, paketin ne zaman TBMM'ye geleceği ile ilgili "Vesayet anayasasını değiştiriyoruz. Milletin talebine karşı çıkmak, eski hamam eski tas demek yola devam edilmez. Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi meclise getirmiş olacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 113. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, vesayet anayasasını değiştireceklerini belirterek, "Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi meclise getirmiş olacağız. Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceğiz. Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir" dedi.

Partisinin 113. Genişletilmiş İl Başkanları ile MYK toplantılarına katılan Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

Türkiye'nin her köşesi ve bütün renkleri Ak Parti siyasetine kendini bulur. Seçim tabloları incelendiğinde bu gerçeğin rakamsal ispatını rahatlıkla görebiliriz.O gece Türk milleti için milat oldu. Bu saldırı Türkiye'ye, millet iradesine karşı yapılmıştır. Bu saldırı milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanımıza hükümetimize ak partiye yapılmıştır. Ana kademelerimiz, gençlik ve kadın kollarımız ilk andan itibaren gerekeni yapmıştır. O gece hesap yapanların derdi Türkiye'yi karanlığa gömmekti. Ancak millet durmak yok yola devam dedi. Değerli arkadaşlarım milletimizle beraberiz. Bugün 15 yaşında olan Ak Parti, bu 15 yılın her anında her türlü vesayet girişimine kararlılıkla karşı koymuştur. Bir dava arkadaşınız olarak Ak Parti çatısı altında bir nefer gibi çalışan arkadaşımla gurur duyduğumu açıklamak istiyorum.

PAKİSTAN'IN TERÖRE KARŞI DURUŞUNU TAKDİR EDİYORUZ

Yeri gelmişken bir şükran borcumu burada ifade etmek istiyorum. Pakistan devletinden daima dostluk ve yakınlık gördük. Pakistanlı kardeşlerim bugün bir daha Türkiye'ye desteklerini açıkça ortaya koyarak FETÖ ile mücadelede yanımızda yer aldılar. Pakistan'daki FETÖ okullarında çalışan öğretmenlerin aileleriyle birlikte ülkeyi terk etmelerini istedi. Bu hareket ümid ederim ki diğer dost ülkelere de örnek teşkil eder. İki ülke arasındaki bu dostluk ilişkisi daima yaşayacaktır. Pakistan halkı istiklal mücadelemizde de bizi yalnız bırakmadı. Muhammed İkbal'e de bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum. İkbal'ın o gün söyledikleri bugün de bizi aynı şekilde duygulandırıyor. Tüm Pakistanlı hanımlara kardeşlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu aziz millet dostluğu unutmaz. Pakistan'ın teröre karşı bu duruşunu takdir ediyoruz. İsteyince her ülke terörle arasına mesafe koyabiliyor.

TERÖR SADECE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİYOR

Terör örgütleri bugün için bazı ülkeleri doğrudan hedef almayabilir ancak bir zaman sonra hiçbir ülkenin terör etki alanının dışında kalması mümkün olmayacak. Terörist güçlere karşı gereken kararlı mücadele gösterilememektedir. Irak ile Suriye'deki terör örgütlerinin sadece Türkiye'yi tehdit ettiklerini düşünenler yanılıyorlar. Bütün terör örgütlerine karşı operasyonlarımızı yurt içinde ve dışında sürdüreceğiz. Haklı gerekçelerimizi gözeten her ülkeyle de iş birliğimizi sürdüreceğiz. Ülkemize büyük acılar yaşatan bu beladan halkımızı kurtaracağız.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Vesayet anayasasını değiştiriyoruz. Milletin talebine karşı çıkmak, eski hamam eski tas demek yola devam edilmez. Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi meclise getirmiş olacağız. Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceğiz. Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir. Yeni anayasa önerisini önümüzdeki günlerde TBMM'ye getireceğiz. Kararı millet verir. Milletin artık, Türkiye'nin vakit kaybetmesi tahammülü yoktur. İnşallah bu hayırlı kararları almak bu tarihi adımları atmak bizlere nasip olacak. Hedefimiz demokrasiyi etkin şekilde işletecek hükümet sistemini hayata geçirmektir. 14 yıldır Türkiye için ne kadar çatlak ses çıktıysa hepsini boşa çıkardık. Bu kirli oyunların hepsini bir kez daha bozacağız. Cesaretimiz ve samimiyetimiz sayesinde bugünlere geldik.