Yüksek Hızlı Tren'de yine ''kaza sinyali'' verdi !

Yüksek Hızlı Tren'de yine ''kaza sinyali'' verdi !
Güncelleme:

Sinyalizasyon sisteminin tamamlanması için kapatılan Ankara Garı-Eryaman YHT hattının, 17 Şubat’ta açılacağı bildirildi. BTS Genel Yayın Sekreteri Eroğlu, bu kısa süreçte sitemin tamamlanamayacağını söyleyerek “kazalara davetiye çıkarılıyor” dedi

Ankara-Konya seferini yapmak için yola çıkan Yüksek Hızlı Tren (YHT), kılavuz treni ile çarpışmış ve 9 kişinin öldüğü kaza yaşanmıştı. Kazanın ardından sinyalizasyon ve elektronik makas değişim sisteminin yapımı için kapatılan Ankara Garı-Eryaman YHT hattının 17 Şubat’ta açılacağı bildirildi.

Birgün gazetesinden Burcu Cansu'nun haberine göre BTS Genel Yayın Sekreteri Ahmet Eroğlu, bir aydır devam eden sinyalizasyon sisteminin 17 Şubat’a kadar tam olarak tamamlanmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Sinyalizasyon sistemi tamamlansa dahi 45 günlük deneme süresi var. Deneme süreci tamamlanmadan YHT’nin hizmete başlaması yeni facialara davetiye çıkarır” uyarısında bulundu.

YHT AÇILIŞINA İKİNCİ ERTELEME 

Ankara’da 9 kişinin öldüğü, 86 kişinin de yaralandığı tren faciasının ardından Ankara Garı- Eryaman YHT istasyonu arasında bir ay boyunca yüksek hızlı tren seferlerine kapatıldı. İlk olarak 2 Şubat’ta hizmetin başlayacağı duyurulmasına karşın daha sonra 9 Şubat tarihi açıklandı. Sinyalizasyon ve elektronik makas değişim sisteminin yapımının 9 Şubat’a da yetişmeyeceği için TCDD’nin son duyurduğu tarih 17 Şubat oldu. YHT ile seyahat eden biletli yolcular 17 Şubat’a kadar kendi imkânları ile Eryaman’a gitmeye devam edecek.

YENİ FACİAYA DAVETİYE

BTS Genel Yayın Sekreteri Ahmet Eroğlu, Ankara Garı-Eryaman YHT istasyonu sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanamadığını belirterek “Sinyalizasyon sistemi ve elektronik makas sistemi için çalışmalar gece-gündüz devam ediyor. Fakat edindiğimiz bilgiye göre sistemin 17 Şubat’a kadar da tamamlanması mümkün değil. Elle makas değiştirme uygulamasının kaldırılarak elektronik makas sisteminin kurulması tek başına yeterli olmaz. Sinyalizasyon sistemi tamamlanmadan Ankara Garı- Eryaman hattında YHT’nin hizmet vermemesi gerekir” diye konuştu.

Eroğlu sistem tamamlandığında 45 günlük bir deneme süresine ihtiyaç olduğunu anımsatarak yetkilileri uyardı: “Sinyalizasyon sistemini yapan Gülermak-Kolin Ortaklığı’nın 45 günlük bir deneme sürecinin tamamlaması gerekir. Görünen o ki TCDD 45 günlük deneme süreci tamamlanmadan YHT’yi Ankara Gar’dan başlatmayı planlıyor. Sinyalizasyon sistemi olmadığı için bir facia yaşanmışken erken açılış yeni faciaya davetiye çıkarır.”

Birgün