Yılmaz Güney'in ailesi, Farah Zeynep Abdullah'a dava

Yılmaz Güney'in ailesi, Farah Zeynep Abdullah'a dava
Güncelleme:

Yılmaz Güney'le ilgili bir paylaşımında "Sinemamızın kadın döven erkeği" diyen ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah’a, Güney ailesi dava açmak için harekete geçti.

"Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği" yorumunu yapan Farah Zeynep Abdullah'ın yorumuna sinirlenen Güney ailesi dava açıyor.

Öte yandan ünlü oyuncu ise dava haberini duyunca, 1974'te Yılmaz Güney'in bir hakimi silahla öldürmesine atıfta bulunarak "Hakimi vurmak yok ama" paylaşımını yaptı.

Abdullah'ın ağabeyiyle ilgili yorumuna sinirlenen Güzide Pütün, "Bu değersiz sözler kimseye prim yaptırmaz. Yılmaz Güney kadınlara saygılı, gençlere önem veren biriydi" diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Dilek Taşı dizisindeki "Yılmaz" rolünün ekrana gelmesiyle Yılmaz Güney de gündem oldu.

Dizideki karakterin Güney'e benzetilmesinin ardından ölüm yıldönümünde de unutulmadı. Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümü vesilesiyle yazar Murathan Mungan sosyal medya hesabından "Yılmaz Güney'in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı" dedi.


Mungan'ın paylaşımına yanıt veren Farah Zeynep Abdullah, "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" ifadelerini kullandı.