Adalet Bakanı'na çok sert tepki: ''Kimi kandırıyorsunuz, karşınızda çocuk mu var ya ?''

Adalet Bakanı'na çok sert tepki: ''Kimi kandırıyorsunuz, karşınızda çocuk mu var ya ?''
Güncelleme:

Sözcü TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, Adalet Bakanı Tunç'un Somali Cumhurbaşkanının oğluyla ilgili olarak yaptığı açıklamalara çok sert bir tepki göstererek "Kiminle dalga geçiyorsunuz, çocuk mu var sizin karşınızda" dedi.

İstanbul'da bir motosikletliye çarparak ölümüne yol açan önce gözaltına alınıp ardından serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Shekh Mohamud için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sanığın Türkiye'ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz" demişti.

Bakan Tunç'un bu açıklamalarına Sözcü TV ana haber sunucusu Fatih Portakal çok sert bir tepki gösterdi. Adalet Bakanı Tunç'a "Kiminle dalga geçiyorsunuz, çocuk mu var sizin karşınızda" diyen Fatih Portakal'ın açıklamaları şöyle:

"İnanmadan böyle söyleyebiliyorsunuz Adalet Bakanı… İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait o MOBESE kameralarının görüntüsü olmasaydı var ya… O görüntüler yayınlanmasa bu olay hiç konuşulmayacak. Allah'tan bu MOBESE görüntüleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait de bu görüntüler paylaşıldı. Yani gerçekten İstanbul bunların yönetiminde olsaydı bu görüntüleri biz görmeyecektik.

Ve bizim karşımıza çıkıyor kameralar karşısında, gözümüzün içine bakıyor… Diyor ki 'Biz vatandaşımızın hakkını hukukunu, öylesini böylesini, koruruz.' Ya siz Kaşıkçı’nın hakkını bile savunmadınız ya! Suudi Arabistan konsolosluğunda gazeteci Kaşıkçı'nın… Adamı erittiler, hazırladınız dosyayı, Suudi Arabistan'a verdiniz. Ondan sonra sarmaş dolaş oldunuz. Siz onun hakkını savunmadınız, bizim vatandaşın hakkını nasıl savunacaksınız, savunabilecek misiniz?

Bir de gözümüzün içine bakıyorlar! Bakarak söylüyor ve diyor ki 'Merak etmeyin, gelmesi söz konusu' diyor. Neyle gelecek adam, cinayetle yargılanıyor, gelecek mi? Bırakın Allah aşkına! Kiminle dalga geçiyorsunuz, çocuk mu var sizin karşınızda! Yani sorgulamayan insan kitlesine evet belki de ama bizim gibi insanlara da hayır yani… Karşınızda da aptal yok! Kusura bakmayın!"