Hüseyin Gülerce'den ''komplo'' yazısı

Hüseyin Gülerce'den ''komplo'' yazısı

Star yazarı Hüseyin Gülerce, FETÖ'cü Adil Öksüz ile ilgili komplolara yer verdi köşesinde. Bir komplo bugüne kadar pek dillendirilmemişti.

Hüseyin Gülerce'ye göre Adil Öksüz olayı devletin yumuşak karnı. Gülerce'ye göre CHP liderinin ''Öksüz devlet içinde korunuyor'' çıkışına mutlaka bir cevap verilmeli:

''CHP Genel Başkanı, iki gün sonra da Cumhuriyet’in haberine göre Ordu’da seçim otobüsünün içinde; “Adil Öksüz’ün kim olduğunu hükümet biliyor. Adil Öksüz’e yukarılardan bir koruma var” dedi. Kılıçdaroğlu’nun gizemli çıkışı oldukça ilginç. İma bile etmiyor, hükümetin Öksüz’ü koruduğunu doğrudan söylüyor. CHP liderinin, işin aslını bildiği imasıyla yaptığı çıkışı, daha önceki benzerleri gibi siyasi bir atraksiyon olabilir. Ancak kendisine hükümet cenahından cevap verilmezse bu sükut, kafaları karıştırabilir.''

Gülerce yazısında Adil Öksüz'ün firarıyla ilgili komplolara da yer veriyor. Bazıları çok dile getirilmişti. Ancak darbenin ertesi günü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Adil Öksüz'ün ''takas'' edildiği pek dillendirilmemişti:

''Aslında Adil Öksüz olayında devletin ciddi bir sıkıntısı var. Öksüz’ün yakalanması geciktiği için bir yığın spekülasyon ortada dolaşmaya başladı. Bunların en yaygın olanı, A. Öksüz’ün yakalandığı ve devletin elinde olduğu iddiasıdır. Bu iddia ile ilgili maalesef hükümetten net bir açıklama gelmediğinden, şimdilerde bir kısım yazar komploda sınır tanımıyor. Yok, Öksüz aynı zamanda CIA ajanıymış, çift taraflı çalışmış, kendisini ABD kolluyormuş... Yok, darbe ertesinde Genelkurmay Başkanının serbest bırakılması için pazarlık unsuru yapılmış, kaçmasına onun için göz yumulmuş... Kimine göre hala Türkiye içindeymiş, kimine göre çoktan yurt dışına kaçmış. Bütün bu spekülasyonları, hükümetin acilen yapacağı bir açıklama ile bitirmek gerekir. Adil Öksüz devletin elinde mi, değil mi?''

Gülerce'nin çağrısına hükümetin nasıl cevap vereceği merak konusu.

Star