Netflix'e yine, yeniden zam yolda

Netflix'e yine, yeniden zam yolda
Güncelleme:

Dijital içerik platformu Netlix, Hollywood oyuncularının grevi sona erdikten sonra abonelik ücretlerinde artışa geçmeyi planlıyor.

ABD'deki film ve dizi sektörünün kalbi Hollywood'da senaristlerin başlattığı ve oyuncuların da katıldığı, yaklaşık 5 aydır süren grev sona erdikten sonra Netflix, reklamsız yayın hizmeti fiyatlarını artırmayı düşünüyor. Netflix, bu kararla şirketin karlılığını artırmayı ve bütçe bilincine sahip müşterileri reklam destekli abonelik planlarına çekmeyi amaçlıyor.

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Hollywood'daki grevin bitmesini bekleyen Netflix, şimdilik fiyat artışını erteliyor.

Amerika Yazarlar Birliği kısa bir süre önce stüdyolarla geçici bir anlaşma yaptı ve Sinema Oyuncuları Birliği de Hollywood stüdyolarıyla görüşmelere yeniden başladı.

Netflix, dünyanın farklı ülkelerinde potansiyel fiyat artışları üzerine görüşmeler yapmayı düşünürken ilk değişikliklerin ABD ve Kanada gibi pazarlarda gerçekleşmesi bekleniyor.

Platformun Türkiye fiyatı eylül ayı başında zamlanmıştı. Bu zammın ardından SD kalitede reklamsız izleme fiyatı 100 TL, Ultra HD kalitede reklamsız izleme fiyatı ise aylık olarak 200 TL olmuştu. Netflix yapılan zamlar için şu açıklamayı yapmıştı: “Hem içerik sayımız her gün artıyor hem de en yüksek kalitede işler üretmeye devam ediyoruz. Fiyat politikamızı da buna göre ayarlıyoruz ve tüm ülkelerde farklı dönemlerde fiyat artışı yapıyoruz”