Yeni Akit bu sefer de sağlık çalışanlarını hedef aldı

Yeni Akit bu sefer de sağlık çalışanlarını hedef aldı
Güncelleme:

AK Parti iktidarına olan yakınlığıyla bilinen ve "karşıt görüşe" demediğini bırakmayan Yeni Akit bu sefer de hakları için greve çıkacaklarını duyuran sağlık emekçilerini hedef gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözleriyle başlayan sağlık çalışanları gerginliğinde AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi sahaya indi.

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen binlerce sağlık emekçisi Türk Tabipler Birliği ve sendikaların öncülüğünde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla acil hastalar dışında greve çıkacaklarını duyurmuştu.

Önceki gün gerçekleşen eylemde iktidara seslenen sağlık emekçileri “Vazgeçmiyoruz, hakkımız olanı alacağız ve sağlıkta şiddeti durduracağız” dedi ve “Hiçbir yere gitmiyoruz” mesajı verdi.

SKANDAL MANŞET!

Yeni Akit hakları için grev kararı alan sağlıkçılar için “Beyaz üniformalı zorbalar” ifadesini kullandı.

Yandaş Yeni Akit‘in grevi bahane ederek sağlık emekçilerini hedef gösterdiği yazıda ise şu ifadeler kullanıldı:

“Vatandaşların sağlık hakkını gasbeden doktorlar, yapacakları zorbalığı, 'Büyük Beyaz Yürüyüş' ve 'Beyaz G(ö)rev' adları ile yumuşattı.

Bugün saat 13.00’de Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen TTB’li hekimler, Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü. 14 Mart Pazartesi günü sabah erken saatlerde hastanelerde de eylem yapacaklarını duyuran hekimler, vatandaşları hastanelerde terk ederek, 14 Mart Pazartesi günü saat 12.30’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Havuzlu Bahçe’de, 15 Mart Salı günü de Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi önünde buluşacak.“