Memurlardan Bakanlığa büyük tepki: ''Propagandaya zorlanıyoruz!''

Memurlardan Bakanlığa büyük tepki: ''Propagandaya zorlanıyoruz!''
Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 81 ilde ev ziyaretleri talimatı verdi. Seçim öncesi propagandaya zorlandıklarını savunan memurlar, uygulamaya tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edilmesi için “Ulusal Ziyaret Programı” kapsamında 81 ilde hane ziyareti talimatı verdi. 9 Ağustos 2022 tarihli yazıya göre ziyaretler, devlet memurları ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları görevlileri tarafından yapılacak. Cumhurbaşkanlığı'nın başlattığı program kapsamında, görevliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı bir mektubu da vatandaşlara ulaştıracak.

Sözcü'nün aktardığına göre  mektupta, “Yapılacak bu ziyaret ile ihtiyaçlarınızı, dertlerinizi, sevinçlerinizi, önerilerinizi hanenize gelen arkadaşlarımızla paylaşarak toplumsal refahın güçlenmesine ve politikalarımızın geliştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz” ifadeleri yer alıyor.

 SEÇİM YATIRIMI MI?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün yanında, ilgili Bakanlıklardan diğer birimlerin de programa katılımının istenmesi tartışmalara yol açtı. Görevi sosyal hizmetler olmayan memurlar, seçim öncesi siyasi propaganda yapmaya zorlandıklarını, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlar da bu girişimi seçim yatırımı olarak değerlendirdi.

KİŞİSEL VERİ SORUSU

Akıllara, “Günden güne oyları eriyen iktidar çareyi dar gelirli hanelerde mi arıyor?” sorusu geldi. Ziyaretlerde, bireylerin kişisel bilgilerinin kayıt altına alınarak vakıf ve STK'ların veri tabanına aktarılacağı ve sonrasında siyasi partilerle paylaşılabileceği endişesi de gündemde geldi. Vatandaşlar, programın şeffaf, eşit ve kapsayıcı ilerlemesini, şaibelerin giderilmesi için de Bakanlık'tan tatmin edici bir açıklama talep ediyor.

(Kaynak)