Ek MTV ödemeleri için son günler

Ek MTV ödemeleri için son günler
Güncelleme:

Motorlu Taşıtlar Vergisi ek ödemesinin ilk taksiti ve yapılandırmadan yararlanamayan vergi mükellefleri için son ödeme tarihi 31 Ağustos.

Türkiye seçimlerin ardından AK Parti iktidarının tüm araçları kapsayan çifte MTV şokunu yaşamıştı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, CHP'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığı tüm araçları kapsayan çifte Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidi için son gün yaklaşıyor.

Bu yıla mahsus uygulanacak olan çifte Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde zarar görmüş depremzedeler hariç tüm araç sahipleri 2023 yılında araçları için ödedikleri MTV tutarı toplamında bir kez daha MTV ödeyecek.

Yine iki taksit olarak ödenecek olan ek motorlu taşıtlar vergisinde ilk taksit ödemesi için son gün ise 31 Ağustos perşembe...

Otomobilini, Eylül 2023'te ilk defa kayıt ve tescil etmiş olanlar için yıllık motorlu taşıtlar vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacak.

Bu vergiyi yatırmayanlar araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak, yurt dışına çıkaramayacak ve muayene yaptıramayacak.