Ayşe Begüm: ''Çok mutluyum''

Ayşe Begüm: ''Çok mutluyum''

Milli Cimnastik Takımı sporcusu 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı başarı hikayesini anlattı.

Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan Milli Cimnastik Takımı sporcusu 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı başarı hikayesini anlattı, " Başarımı antrenmanlardaki azim, disiplin, düzgün çalışma ve verilen kuralı uygulamaya borçluyum" dedi, çok mutlu olduğunu söyledi.

Güney Kore’de, 14’üncü Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda, 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanarak şampiyon olan genç cimnastikçimiz Ayşe Begüm Onbaşı, Okul Sporları Federasyonu’nca 11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan Gymnasiade Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatı’nın hazırlıklarına başladı. Öğle saatlerinde Trabzon’a gelen ve Olimpiyat Köyü’nde kampa giren başarılı sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, gurur veren başarının sırrını da azim, disiplin ve düzgün çalışmaya bağladı.
 
"Altın Kız" Ayşe Begüm Onbaşı, " Çok önemli bir başarı oldu. Dünya çapındaki bir yarışmada şampiyonluk kazandım. Çok mutluyum. Tabi ki çok gurur verici bir duygu. 8 yaşından beri çalışıyorum. ‘Madalya canavarı’ ve ‘Altın kız’ sıfatlarının yakıştırılması çok anlam verici ve çok sevindirici. Böyle şeyler çok mutluluk veriyor. Başarımı antrenmanlardaki azim, disiplin, düzgün çalışma ve verilen kuralı uygulamaya borçluyum" dedi.
 
SPOR ÇOK GÜZEL BİR ŞEY
 
Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatı’nda ilk hedefinin finale kalmak olduğunu ifade eden genç sporcu Onbaşı, "Trabzon’da da umarım güzel bir yarışma olacak. Burada daha önce de yarışmıştık. Bunun bizim için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Elemeli bir yarışma olduğu için ilk hedefimiz finale kalmak, ikinci hedefimiz de derece ve madalya kazanmak olacak. İdmanlarımızın ve çalışmalarımızın zor yönleri var. Fakat bir işi çok sevince devamında da başarı geliyor. Hiç de zor değil. Bir anda tüm yorgunlukları unutuyorsunuz. Spor yapmak çok güzel ve herkesin spor yapmasını öneriyorum. Cimnastik ise çok keyif verici bir spor" ifadelerini kullandı.
 
BU BİR AŞK, VATAN MİLLET AŞKI

 
Başarılı sporcu Onbaşı’nın yetişmesinde büyük rol oynayan Milli Cimnastik Takımı Antrenörü Gürkan Er da, "Uluslararası müsabakada altın madalya kazanmak çok büyük bir gurur ve mutluluk. Bu meşakkatli bir süreç. Eğitimi, öğretimi ve dolayısıyla ailenin de bu eğitimde yer alması gerekiyor. Aileyi de eğitebilmek, onları da işin içine çekebilmek çok güç ama bir o kadar da zevkli. Bu bir aşk, vatan millet aşkı. Bu aşkla birlikte bütün zorluklar aşılabiliyor. 7/24 çalışıyorduk, şu anda bu 7/24’den daha fazla nasıl çalışabiliriz diye formül arıyoruz. Ülkemize karşı duyduğumuz sevdamız bütün her şeye kadir. Antrenmanlarda sporcularıma hep, ‘balık yemek değil, balık tutmayı öğrenmektir doğru olan’ diyorum Yanılmıyorsam onlar da balık tutmayı öğrendiklerinden dolayı böyle zincirleme şeklinde başarı devam ediyor. Aynı kategoride, Ayşe Begüm Onbaşı, Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin’den oluşan Trio Milli Takımı ise gümüş madalya kazandı. Çalışmaların meyvelerini almaya başladık."