Raketiyle hakeme 'ateş eden' şampiyon tenisçiye 10 bin dolar ceza

Raketiyle hakeme 'ateş eden' şampiyon tenisçiye 10 bin dolar ceza
Güncelleme:

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda yanlış karar veren çizgi hakemine raketini tüfek gibi doğrultarak ateş eden şampiyon tenisçi Mike Bryan'a 10 bin dolar ceza kesildi. Bu, 1881 yılından beri düzenlenen turnuvada şimdiye kadar bir sporcuya verilen en ağır ceza olarak kayıtlara...

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda yanlış karar veren çizgi hakemine raketini tüfek gibi doğrultarak "ateş eden" şampiyon tenisçi Mike Bryan'a 10 bin dolar ceza kesildi.

Bu, 1881 yılından beri düzenlenen turnuvada şimdiye kadar bir sporcuya verilen en ağır ceza olarak kayıtlara geçti.

Pazar günü New York'ta oynanan çift erkekler maçında kardeşi Bob Bryan ile birlikte Frederico Delvonis ve Roberto Carbellas Baena ile mücadele eden Mike Bryan, video incelemesinin ardından kararın düzeltilmesi üzerine tepkisini hakeme "nişan alıp ateş ederek" gösterdi.

https://twitter.com/doublefault28/status/1168270623560409088

Hakem Mariana Alves, daha sonra "Çizgi hakemine yapılmış bu hareket bana karşı da yapılmıştır" diyerek Bryan'ı uyardı.

Bryan ve kardeşi maçı 2-1 kazandı.

'Düşüncesiz bir şakaydı'

CNN Televizyonu, Bryan'ın bu hareketinin Teksas'ta Cumartesi günü yedi kişinin öldüğü saldırının sonrasına rastladığına dikkat çekti.

Teksas'ta dün silah alımı ve kullanımına ilişkin sınırlamaların büyük ölçüde kaldırıldığı yeni yasal düzenlemeler yürürlüğe girdi.

ABD Açık Turnuvası'nda çift erkeklerde altı şampiyonluğu bulunan Mike Bryan, "Amacım şaka yapmaktı" diyerek özür diledi.

Bryan, New York Times gazetesine açıklamasında "Oyun olsun diye yaptım ama son yaşananlar ve siyasi iklim göz önüne alındığında yaptıklarımın düşüncesizlik olarak görülebileceğini anlıyorum. Söz veriyorum bir daha böyle bir şey yapmayacağım" dedi.

Kadınlar Tenis Birliği: Kortta üstünü çıkartan kadın tenisçiye uyarı verilmesi adil değil Serena Williams tartışması: Hakemler kadın tenisçilere haksızlık mı yapıyor? Tenisçi Roger Federer: Serena Williams çok ileri gitti Andy Murray gözyaşlarıyla açıkladı: Avustralya Açık, son turnuvam olabilir Karim Hossam: Şike yapan bir tenisçinin yükselişi ve düşüşü Cori 'Coco' Gauff: Wimbledon'da peri masalı yaşayan 15 yaşındaki tenisçi Wimbledon tek erkekler finalinde Djokovic şampiyon oldu Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde şampiyon Simona Halep oldu