Suriyeli boksör dünya şampiyonu

Suriyeli boksör dünya şampiyonu
Güncelleme:

20 yıl önce savaştan kaçan Suriyeli boksör Charr, Rus rakibi Alexander Ustinov’u mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Almanya’nın Oberhausen şehrindeki 12 bin 650 kişilik König Pilsener Arena’da oynanan müsabakada Suriye asıllı Alman boksör Mahmut Ömer Manuel Charr ve Rus boksör Alexander Ustinov, WBA ağır sıklet unvan maçına çıktı.

Charr, Alexander Ustinov’u yenerek ilk kez dünya şampiyonu olmayı başardı. Maça hızlı başlayan Rus rakibi karşısında 4. raunttan itibaren oyunu dengeleyen Suriyeli boksör, sonunda kemeri alan isim oldu. 12 raunt sonunda puanlamaya gidilen mücadeleyi kazanan ve WBA unvanını kazanan Suriye asıllı Mahmud Manuel Charr, 3 hakemden 115-111, 116-111 ve 115-112 şeklinde puanlar aldı.

33 yaşındaki boksörün Profesyonel kariyerinde 34 maçta 30 galibiyeti ve 4 mağlubiyeti bulunuyor.

Pacquiao’dan McGregor'a davet !Pacquiao’dan McGregor'a davet !

 

3 HAKEMİN KARARIYLA KAZANDI

Karşılaşma 12 raunt sonunda puana giderken, mücadeleyi kazanan ve WBA unvanını kazanan isim Suriye asıllı Mahmud Manuel Charr oldu. Maçı 3 hakem de 115-111, 116-111 ve 115-112 Charr lehine puanladı. Profesyonel kariyerinde 34 maçta 30 galibiyeti ve 4 mağlubiyeti bulunan 33 yaşındaki Manuel Charr, adını Vitali Klitschko ve Alexander Povetkin gibi isimlerle çıktığı maçlarla duyurmuştu.

Manuel Charr’ın rakibi Alexander Ustinov ise uzun yıllardır ağır sıkletin en önemli boksörlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Profesyonel kariyerinde çıktığı 35 maçta 34 galibiyeti ve yalnızca 1 mağlubiyeti bulunan 40 yaşındaki Rus boksör, gecede ilk kez unvan için ringe çıktı.

"KEMERİMİ ERDOĞAN'A HEDİYE EDECEĞİM"

Manuel Charr yaptığı açıklamada, ''Ben mülteci olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Erdoğan’ın Suriyeli mültecilere ne kadar yardımcı olduğunu da çok iyi biliyorum. Bunun için kendisine minnettarım. Kendisi benim gönlümde dünya şampiyonudur. Bu minnettarlığımın bir karşılığı olarak, Türkiye’ye uçarak kendisini ziyaret edip, kemerimi hediye etmek istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Seçiniz...