''Türkiye’nin limiti gökyüzü''

''Türkiye’nin limiti gökyüzü''

EURO 2016 finalleri ile yeniden futbol sahnesine geri dönecek olan ay-yıldızlılara, World Soccer övgü yağdırdı.

Avrupa Şampiyonası elemelerinin en iyi 3. takımı olarak Fransa biletini kapan Türkiye, 8 yıl sonra yeniden en büyük futbol sahnesine çıkacak. Turnuvaya sayılı günler kala World Soccer dergisi özel baskısında ay-yıldızlılara tam 4 sayfa yer ayırdı.
 
Türkiye’nin turnuvalar geçmişinden bahsedilirken, Fatih Terim idaresinde son dakikalardaki geri dönüşler ve elemelere kötü başlayıp en iyi 3. olmasına kadar giden süreç anlatıldı.
 
Terim için ‘motivasyon ustası’ yorumu yapılırken, gelenekselleşen bir yapıyı değiştirdiğine dikkat çekildi. Türkiye’nin 2002 Dünya Kupası’ndaki klasik tek forvetli sisteminin artık bittiği, Terim’in çok sevdiği atak futbolunun geri geldiği vurgulandı. Orta sahada Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Oğuzhan Özyakup ve Selçuk İnan gibi isimlerin tecrübeli teknik adamın istediği futbola çok elverişli olduğu ifade edildi.
 
Türkiye’de, Burak Yılmaz ve Cenk Tosun’a göre özel taktiklerin olduğu ve farklı planların kullanıldığı aktarıldı. Türk futbolunun en başarılı teknik adamı olarak duyurulan Fatih Terim’in takımında iki kilit oyuncunun olduğu belirtildi. Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan’ın performanslarının milli takımın kaderini belirleyeceği savunuldu.

Milliyet