Kane'den Türkiye'ye övgü

Kane'den Türkiye'ye övgü

Türkiye karşısında bir gol atan, bir de penaltı kaçıran İngiltere Milli Takımı ve Tottenham’ın yıldızı Harry Kane, ay-yıldızlı takımı övdü.

Karşılaşmayı değerlendiren 22 yaşındaki golcü, “Maça iyi başladık ve erken gol bulduk. Öne geçmemiz oyunumuzu iyi yönde etkiledi. Tabii hazırlık maçı da olsa bu tip karşılaşmaları kazanmak güzel” değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Takımı’ndan da övgüyle söz eden Harry Kane, “Türkiye çok iyi bir takım. Topla oyunda çok iyiler. Bizi çok zorladıkları zamanlar oldu. Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında bizim attığımız golden sonra Türkiye çok iyi oynadı. Dediğim gibi iyi bir takıma karşı oynadık. Zor bir maç oldu ama kazandık” diye konuştu.

‘İyi bir takıma karşı iyi sonuç’

Sakatlığı nedeniyle bu sezon sadece üç lig maçında yer alan, Türkiye maçıyla da İngiltere Milli Takımı’na dönüş yapan Jack Wilshere, “İyi bir takıma karşı güzel bir sonuç aldık” dedi. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, “Sonuçta 13 maçtır yenilmeyen bir takımla oynadık. Şampiyona yaklaşıyor ve bizim aldığımız her galibiyet daha da moralli olmamızı sağlıyor. Güzel bir oyun ile galip geldik” ifadelerini kullandı.

Vardy kurnazlığı

İngiliz basını Türkiye maçına özel olarak yer ayırdı. Daily Mail gazetesi, Türkiye’nin defans hataları sayesinde kazandıklarını ve İngilizlerin kötü oynadıklarını duyurdu. The Sun gazetesi ise maçı farklı bir yerden gördü. Sun’ın manşetinde yer alan haberde, Jamie Vardy’nin Türkiye’ye penaltı pozisyonuyla büyük kurnazlık yaptığını aktardı. Vardy’nin Premier Lig maçlarında yaptığı penaltı alma numarasını Türklere de yaptığı ve galip geldiği duyuruldu.