Neymar, cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Neymar, cumhurbaşkanı adayını açıkladı
Güncelleme:

Brezilyalı ünlü futbolcu Neymar, cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklediği ismi açıkladı.

Fransız futbol kulübü PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar, Brezilya'da gerçekleşecek olan seçimler öncesinde cumhurbaşkanı adayını açıkladı. 

The Guardian'ın haberine göre, Neymar, Liberal Parti'nin adayı sağ görüşlü Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile İşçi Partisinin sol görüşlü adayı eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın yarışacağı seçim öncesinde Bolsonaro'yu desteklediğini belirten bir video yayınladı. 

Brezilyalı yıldız futbolcu, yayınladığı videoda Bolsonaro'nun seçim şarkısına eşlik ederken iki eliyle de V işareti yaparak Bolsonaro'nun partisinin sayısı olan 22'yi belirtti. 

156 milyon Brezilyalı'nın sandığa gideceği seçimde her iki aday da ilk turda çoğunluğu sağlayamazsa, 30 Ekim'de ikinci tur yapılacak.

Bolsonaro, 2018'de eski Barcelona futbol kulübü oyuncuları Ronaldinho ve Rivaldo, Tottenham kulübü oyuncusu Lucas Moura ve  Galatasaray'ın eski orta sahası Felipe Melo da dahil olmak üzere birçok önemli ismin desteğiyle iktidara geldi.

SARI FORMA
Sıkı bir futbol fanatiği olan Bolsonaro, mitinglerde ve resmi etkinliklerde sık sık Brezilya Milli Futbol takımının forması ile görülmesi de kampanyasına etki etti. 

Bolsonaro taraftarları, mitinglerde Bolsonaro'ya destek vermek amacıyla sarı forma ile gelmeye başladı. Ancak Ibmec Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, beş Brezilyalı'dan biri siyasi nedenlerle sarı formayı giymekten vazgeçti. 

Forma'nın üreticisi NIKE, bu yıl Brezilya için ürettiği formalarda Bolsonaro ve Lula Da Silva'nın forma arkasına isim yazmalarına izin vermedi.

Neymar, cumhurbaşkanı adayını açıkladı - Resim : 1

Etiketler neymar brezilya