Liverpool Roma'yı perişan etti: 5-2

Liverpool Roma'yı perişan etti: 5-2
Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool, Cengiz Ünder'in forma giydiği maçta Roma'yı 5-2 mağlup etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı başladı. Yarı final eşleşmelerin ilk maçında Liverpool, Anfield Road’da Roma’yı konuk etti. Bu sezon büyük bir sürprize imza atan Liverpool ve Roma, ilk karşılaşmada avantaj elde etmek adına mücadele verirken ev sahibi sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Milli yıldızımız Cengiz Ünder’in de ilk 11’de yer aldığı ve 45 dakika sahada kaldığı müsabakada Mohamed Salah yıldızlaştı. İki gol iki asistle oynayan Salah toplamda da 10 gole ulaştı ve Devler Ligi’nde bir sezonda en fazla gol kaydeden Afrikalı futbolcu oldu. Liverpool bu sonuçla 2 Mayıs’ta oynanacak rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti.

Akıllarda Barça tarifesi!

Liverpool’un gollerini Salah (36 ve 45) Mane (56) ve Firmino (61 ve 68) kaydederken Roma’nın golleri ise 81’de Dzeko’dan ve 85’te Perotti’den (penaltı) geldi. Roma, 5-0’dan sonra iki gol bulurken akıllara, Roma’nın Camp Nou’da 4-1’lik mağlubiyetin ardından Barcelona’yı 3-0 yenerek turu geçmesi geldi. Roma 2 Mayıs’taki rövanşta da aynı tarifeyi uygularsa adını finale yazdıran taraf olacak.