Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu ilk maçları tamamlandı

Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu ilk maçları tamamlandı

Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam oynanan karşılaşmalar ile play-off turu ilk maçları tamamlandı.

Celtic, ilk maçta turu cebine koydu

 Celtic, UEFA Şampiyonlar Ligi playoff turu ilk maçında Hapoel Beer Sheva karşısında ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. İkinci yarıda yediği gollere 2 golle cevap vererek, 7 gollü mücadeleden galip ayrıldı.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi Playoff turu ilk maçında Celtic ile Hapoel Beer Sheva karşı karşıya geldi. Celtic Park'ta oynanan mücadeleyi ev sahibi Celtic 5-2'lik skorla kazandı.
 
Celtic, 9. dakikada Tomas Rogic, 40 ve 45. dakikalarda Leight Griffiths ile ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. Şampiyonlar Ligi biletini cebine koymak üzere olan Celtic, 55. dakikada Lucio Maranhao ve 57. dakikada Maor Melikson'un golleriyle sarsıldı.
 
Maçın kalanın her iki takım da daha fazla gol aradı. Celtic, 70. dakikada oyuna giren Moussa Dembele'nin 73. dakikada attığı golle skoru 4-2'ye taşıdı. Scott Brown, 86. dakikada Celtic'in 5. golünü attı ve İskoç ekibine ilk maçtan büyük avantaj getirdi.
 
Hapoel Beer Sheva ile Celtic arasındaki rövanş mücadelesi, 23 Ağustos Salı günü Toto Jacob Turner Stadyumu'nda oynanacak
 
İlk turda Fenerbahçe’yi elemeyi başaran Fransız temsilcisi Monaco deplasmanda 10 kişi kaldığı mücadelede İspanyol  Villarreal’i 2-1’lik skor ile yenmeyi başarırken, günün bir diğer önemli karşılaşmasında Roma bir kişi eksik kaldığı maçta Porto ile deplasmanda 1-1’lik skor ile ayrıldı. 
 
5 karşılaşmanın oynandığı Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu’nda alınan sonuçlar şu şekilde:
 
Porto (Portekiz) - Roma (İtalya): 1-1
 
Villarreal (İspanya) - Monaco (Fransa): 1-2
 
Ludogorets (Bulgaristan) - Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti): 2-0
 
Celtic (İskoçya) - Hapoel Beer-Sheva (İsrail): 5-2
 
Dundalk (İrlanda Cumhuriyeti) - Legia Varşova (Polonya): 0-2