''Günay’ın çıkışı doğru''

''Günay’ın çıkışı doğru''

Rüştü Reçber, Galatasaray derbisinde yediği hatalı golle gündeme gelen Günay Güvenç’e güvenoyu verdi.

Galatasaray derbisinde Beşiktaş kalesini koruyan Günay Güvenç’in performansı tartışma konusu olurken, eski milli kalecilerden, siyah-beyazlı eldivene destek geldi. Rüştü Reçber, Zafer Öğer ve Rasim Kara; Wesley Sneijder’in attığı golde yaptığı büyük hata nedeniyle eleştirilen Günay’ın tecrübesizliği nedeniyle hatalar yapabileceğini dile getirdi.

Bir dönem Beşiktaş kalesini koruyan otoriteler, Günay’ın sürekli oynaması durumunda çok iyi bir kaleci olabileceğini vurguladı.
 
Neuer de yiyor
RÜŞTÜ REÇBER

Günay için şunu söyleyebilirim. Derbideki çıkışı çok doğru. Fakat o çıkışın sonunu güzel tamamlamalıydı. Ben de olsam o şekilde çıkardım, hatta çalım bile atardım. Benim böyle çıkışlarım çok olmuştur. Neuer de bu tarz goller yiyor. Çok önemli değil. Günay yetenekli bir kaleci ama çok çalışması lazım. Çok çalışmadan iyi kaleci olunmaz. Sahadaki duruşu, defans ile arasındaki mesafesi ve pozisyon alma açısından dört dörtlük bir yetenek.
 
Çok oynamalı
ZAFER ÖĞER

Schuster döneminde Beşiktaş’ta görev aldığım zamanlarda, Alman hoca, Günay tarzında bir kaleci istiyordu. Neuer de kalesinden uzak duran bir kaleci. Bazı hocalar taktikleri gereği bu tür kaleciler ister. Günay yetenekli ama daha çok maç oynaması lazım. Beşiktaş’ta oynayan bir kaleci, alt yapı eğitimi almamalı. 
Yarışmacı kulüplerin kalecileri o haftaki rakibin tarzına göre yarışmacı olarak o maça hazırlanmalı. 
 
Hep söylüyoruz
RASİM KARA

Günay’ın, Galatasaray derbisinde yediği golde maç eksiği göze çarptı. Derbide oynamak kolay değil. Fakat topa göre pozisyon almak zorundasınız. Biz bunları antrenör eğitimlerinde de söylüyoruz. Böyle pozisyonlarda öncelik topa en yakın adamdadır. Galatasaray maçında Günay’a fazla iş düşmedi ama geçtiğimiz sezon oynadığı maçlarda göz doldurdu. Eğer daha fazla şans bulursa Günay iyi bir kaleci olabilir.