Daum'dan Podolski'ye abi tavsiyesi

Daum'dan Podolski'ye abi tavsiyesi

Galatasaraylı Podolski'ye seslenen Daum, "Ortama uyum sağlamak için bir saniyesi bile yok. Bir an önce parlaması gerekir" diye konuştu.

Alman teknik adam Christoph Daum Galatasaray'ın yeni transferi Lukas Podolski hakkında açıklamalarda bulundu. Arsenalle yollarını ayırarak sarı-kırmızılı ekibin yolunu tutan oyuncunun transferini değerlendiren Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski hocası, 30 yaşındaki oyuncuya bazı nasihatlerde de bulundu.

Türk futbolunu yakından tanıyan Daum, "Lukas Podolski Galatasaray'a giderek doğru bir tercihte bulundu. İstanbul'a gitti, çünkü taraftarlar ve kulüple kendisini özdeşleştirdi. Ancak kısa bir süre içerisinde parlaması da gerekir. Ortama alışmak için bekleyecek bir saniyesi bile yok. Türkiye'de yabancı oyuncuların buna zamanı yoktur. Çünkü taraftarlar derhal uyum sağlamasını beklerler. Ardından oyuncularını severler. Ancak üzüntü varsa işler yolunda gitmez" dedi.

'Cennetten cehenneme döner'
Tecrübeli çalıştırıcı şöyle devam etti: "Bunları Türkiye'de çalıştığım zamandan biliyorum. Ortam öyle durumlarda cennetten cehenneme döner. Lukas bir an önce gücünü göstermeli. Türkiye ligine gittiği için geri adım attığını düşünmüyorum. Galatasaray Avrupa'nın önemli ekiplerinden bir tanesi. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılıyorlar. Bu arena Podolski'nin tekrar kendisini kanıtlaması için iyi bir sahne. Kendisi çok yetenekli bir oyuncu. Çok nadir sakatlanır, genelde fittir. Tekrar çıkışa geçeceğini düşünüyorum".

Milliyet