Galatasaray şampi...

Galatasaray şampi...

Spor Toto Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 32. hafta maçında Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 32. hafta maçında Galatasaray ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde lider Galatasaray 73 puana yükseldi, 9. sıradaki Gençlerbirliği ise 40 puanda kaldı.

GALATASARAY: 1 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Hakan Yemişken

Galatasaray: Sinan Bolat, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Yasin Öztekin, Selçuk İnan (Dk. 15 Hamit Altıntop), Melo, Sneijder, Umut Bulut, Burak Yılmaz
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Ahmet Yılmaz Çalık, Ferhat Görgülü, Uğur Çiftçi, El Kabir, Gosso, Petrovic, Mervan Çelik, Stancu, Hleb
Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Gol: Dk. 67 Wesley Sneijder (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 21 Uğur Çiftçi, Dk. 44 Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Orta sahadan atılan uzun topu Mostapha El Kabir kafasıyla altıpasın hemen önüne indiriyor. O noktada müsait pozisyonda Bogdan Stancu çok yavaş bir şut çekiyor ve kaleci Sinan Bolat bu şutu zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

90. DK: Kaleye uzak mesafede hafif sol taraftan Ferhat Görgülü kaleye şansını deniyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

90. DK: Galatasaray son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Burak Yılmaz yerini Yekta Kurtuluş'a bırakıyor.

90. DK: Ceza sahası yayının hemen gerisinden kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına Nemanja Tomic geçiyor. Tomic, sağ ayağı ile çok şık bir vuruş gerçekleştiriyor ancak top direğin hemen yanından auta çıkıyor.

90. DK: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

87. DK: Kaleye yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak kaleci Ferhat Kaplan üstüne gelen bu şutu yumruklarıyla uzaklaştırmayı başarıyor.

85. DK: Galatasaray cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hamit Altıntop oyundan alınırken, yerine Olcan Adın oyuna giren isim oluyor.

84. DK: Gençlerbirliği üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Oyundan alınan isim Radosav Petrovic, oyuna giren isim ise Nemanja Tomic oluyor.

83. DK: Radosav Petrovic, rakibi Yasin Öztekin'in formasını çektiği için sarı kart ile cezalandırılıyor.


80. DK: Sol kanatta topla buluşan Mostapha El Kabir son çizgiye kadar indikten sonra pasını ceza yayının üstündeki Radosav Petrovic'e atıyor. Petrovic, topun gelişine şutunu çekiyor ancak bu şut farklı bir şekilde auta gidiyor.

80. DK: Sabri Sarıoğlu'nun sol taraftan kullandığı köşe vuruşunu kaleci Ferhat Kaplan yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

78. DK: Oyuna yeni giren İrfan Can Kahveci ceza yayının hemen gerisinden kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Sinan Bolat üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

77. DK: Gençlerbirliği iki oyuncu birden değiştiriyor. Mervan Çelik yerini İrfan Can Kahveci bırakıyor. Aleksandr Hleb'de yerini Guy Landel'e bırakıyor.

76. DK: Sağ kanatta Yasin Öztekin'den altığı pasla topla buluşan Sabri ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte Umut Bulu kafayla pasını içeriye çevirmek istiyor ancak savunma zamanında araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

73. DK: Mervan Çelik, rakibi Alex Telles'e kayarak yaptığı müdahalenin ardından sarı kart ile cezalandırılıyor.

72. DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Mostapha El Kabir ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

69. DK: Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ortasını altıpasın hemen üstüne doğru gönderiyor. Bu noktada Umut Bulut kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.

67. DK: Golde asist yapan oyuncu Burak Yılmaz oluyor.

67. DK: GOOOLL! Galatasaray, Wesley Sneijder ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada Burak topu kontrol ettikten sonra pasını hemen gerisindeki Wesley Sneijder'e atıyor. Sneijder, penaltı noktasının hemen gerisinden sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.

65. DK: Ceza sahası içi sol çaprazda Burak Yılmaz ile iyi paslaşan Wesley Sneijder sol ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top kalenin hemen yanından dışarı gidiyor.

64. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

62. DK: Sol kanatta ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Yasin Öztekin ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Wesley Sneijder topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

61. DK: Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Hleb pasını hemen yanındaki Radosav Petrovic'e atıyor. Petrovic, ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Sinan Bolat topu uzaklaştırmayı başarıyor.

58. DK: Sabri'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahası sağ çaprazdan pasını altıpasın hemen önündeki müsait pozisyonda olan Umut Bulut'a atıyor ancak Umut, topu ayağının altından kaçırıyor. Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaşıyor.

57. DK: Sol kanatta topla buluşan Uğur Çiftçi ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada topa iyi yükselen Mostapha El Kabir kafa vuruşunu gerçekleştiriyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

56. DK: Kaleye çok uzak mesafeden tam cepheden Felipe Melo şansını deniyor fakat top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.

55. DK: Hakan Balta'nın ara pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz sol kanatta ofsayta yakalanıyor.

53. DK: Ceza sahası içi sol çaprazda Hakan Balta'dan aldığı pasla topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

52. DK: Kaleye çok uzak mesafede hafif sağ çaprazda topla buluşan Radosav Petrovic sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top direğin hemen üstünden auta çıkıyor.

50. DK: Sağ kanatta ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Mostapha El Kabir ortasını gönderiyor ancak savunmada Semih Kaya topu uzaklaştıran isim oluyor.

47. DK: Bogdan Stancu ile paslaştıktan sonra ceza yayının hemen solunda topla tekrar buluşan Mostapha El Kabir yerden şutunu çekiyor ancak zayıf gelen bu şutu kaleci Sinan Bolat rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

46. DK: İkinci yarının ilk düdüğü geliyor ve ikinci yarıya konuk ekip Gençlerbirliği başlıyor.


45. DK: Hakem Halis Özkahya ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona eriyor.

45. DK: Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Sabri ortasını gönderiyor ancak kaleci Ferhat Kaplan altıpasın hemen önünde topa hakim olmayı başarıyor.

45. DK: Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Burak Yılmaz sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

45. DK: Ceza yayının hemen solunda kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder, şutunu doğrudan kaleye gönderiyor fakat top çok az farkla auta çıkıyor.

44. DK: Ahmet Yılmaz Çalık, rakibi Burak Yılmaz'a yaptığı faulün ardından sarı kart ile cezalandırılıyor.

42. DK: Galatasaray çok net bir pozisyondan yararlanamıyor ! Orta sahanın gerisinden Sabri Sarıoğlu defansın arkasına doğru uzun bir top gönderiyor. Kaleci Ferhat Kaplan topu uzaklaştırmak için kalesini terkediyor ancak topu ıskalayınca Yasin Öztekin ceza sahası içi sol çaprazdan boş kaleye şutunu çekiyor ancak top az farkla direğin hemen yanından auta çıkıyor.

41. DK: Sağ kanattan kullanılacak köşe vuruşu için topun başına Aleksandr Hleb geçiyor. Hleb, ortasını gönderiyor ancak Ahmet Yılmaz Çalık'ı aşan top ceza sahasının dışına açılıyor.

38. DK: Sol kanatta Mervan Çelik havadan pasını penaltı noktasındaki Mostapha El Kabir'e atıyor. El Kabir, savunmaya rağmen topa iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak yavaş gelen bu şutu kaleci Sinan Bolat rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

36. DK: Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Hleb, ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak o noktada Hamit Altıntop topu uzaklaştıran isim oluyor.

35. DK: Sol kanatta Sabri Sarıoğlu'ndan kaptığı topla süratle ceza sahası içine ilerleyen Bogdan Stancu sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

32. DK: Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat top doğrudan kaleci Ferhat Kaplan'ın ellerinde kalıyor.

30. DK: Ceza yayının içinden Hamit Altıntop kaleye şutunu gönderiyor ancak top Ahmet Yılmaz Çalık'tan sekip ceza sahası içi sağ çaprazında Umut Bulut'un önünde kalıyor. Umut, topu kontrol ettikten sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top doğrudan dışarı gidiyor.

30. DK: Ceza yayının içinden Hamit Altıntop kaleye şutunu gönderiyor ancak top Ahmet Yılmaz Çalık'tan sekip ceza sahası içi sağ çaprazında Umut Bulut'un önünde kalıyor. Umut, topu kontrol ettikten sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top doğrudan dışarı gidiyor.

28. DK: Sağ kanattan Umut Bulut ortasını gönderiyor ancak savunma topu kafayla tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

26. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Sneijder pasını hemen yanındaki Yasin Öztekine atıyor. Yasin, ortasını yapmak istiyor ancak defansta Mervan Çelik araya girerek topun ceza sahasına gitmesini önlüyor.

23. dk: Aleksandr Hleb, rakibi Umut Bulut tarafından faule maruz kalıyor ve kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

21. DK: Uğur Çiftçi, rakibi Umut Bulut'a yaptığı müdahaleden sonra hakem Halis Özkahya tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

19. DK: Sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin Hakan Aslantaş'ı geçtikten sonra pasını Burak Yılmaz'a atıyor. Burak, altıpasın hemen önünden kafa vuruşunu yapıyor fakat top auta çıkıyor.

19. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder, ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Hakan Aslantaş topu ceza sahası dışına atmayı başarıyor. Uzaklaşan topu iyi takip eden Hamit Altıntop topun gelişine sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kaleci Ferhat Kaplan'da kalıyor.

15. DK: Galatasaray cephesinde zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Selçuk İnan'ın yerine, Hamit Altıntop oyuna dahil oluyor.

15. DK: Kaleye uzak mesafede sağ çaprazda topla buluşan Mostapha El Kabir yerden sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

12. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazda Selçuk İnan plase bir vuruşla şansını deniyor fakat kaleci Ferhat Kaplan bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

9. DK: Sağ kanattan Bogdan Stancu ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte Mostapha El Kabir pasını ceza yayında bulunan Radosav Petrovic atıyor. Petrovic, topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak zayıf giden bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

8. DK: Ceza yayının hemen üstünde topla buluşan Burak Yılmaz pasını bekletmeden Wesley Sneijder'a atıyor. Sneijder, ceza sahasının içinde sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak savunmada Ahmet Yılmaz Çalık topun kaleye gitmesini engelliyor.

6. DK: Alex Telles'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Burak Yılmaz savunmanın arasından kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

4. DK: Sağ kanatta topla buluşan Bogdan Stancu ortasını arka direğe doğru gönderiyor kaleci Sinan'ı aşan top Mervan Çelik'in önünde kalıyor. Mervan topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

2. DK: Burak'ın pasıyla ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Yasin Öztekin şutunu çekiyor ancak top defanstan geri dönüyor. Topu iyi takip eden Selçuk İnan ceza yayının hafif sağ çaprazından şutunu çekiyor savunma bu şutunda kaleye gitmesini önlüyor.

1. DK: Hakem Halis Özkahya ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Galatasaray başlıyor.


GALATASARAY: Sinan, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Umut, Sneijder, Yasin, Burak Yılmaz 

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat Kaplan, Ferhat Görgülü, Hakan, Ahmet Çalık, Uğur, Gosso, Hleb, Petrovic, Mervan, El Kabir, Stancu


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Süper Lig'de kalan üç maçta iki galibiyet ve bir beraberlik alması halinde rakiplerin sonuçlarına bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray, evinde ligin rahat takımlarından Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Sezonun ilk yarısında iki takım arasında Ankara'da oynanan maç 1-1 berabere sona ermişti.

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesi sonrasında ligde iç sahada hiç kaybetmedi ve 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı. Sarı-kırmızılılar son 4 lig maçını da kazandı.