Mustafa Denizli büyük düşünüyor !

Mustafa Denizli büyük düşünüyor !

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio maçı öncesi konuştu.

Lazio karşısında turu bulabilmek için gol atmak zorunda olduklarının bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Mustafa Denizli, her zaman hücumu düşündüğünü belirtti. Mustafa Hoca, “Oyun planını daha çok elinizdeki kadro ortaya çıkarır” diye konuştu.

Lazio ile 1-1 berabere kalan Galatasaray’ın teknik direktörü Mustafa Denizli, turu geçmek için hazırlık yaptıklarını ancak bunun sahada sergilenecek performansla ortaya çıkacağını söyledi.

Gerekli olan skorun belli olduğunu ifade eden sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “Bizi tura taşıyacak skor için 90 dakika aklımızı, yüreğimizi ve gücümüzü sahada kolektif şekilde kullanmak zorundayız. Bu çerçevede hazırlıklar yaptık. Bunlar takımın sergileyeceği performansla yakından ilgili” yorumunu yaptı.

Denizli, tura yüzde 51 daha yakın olduklarını söyleyebilmek için Galatasaray’ın ne gibi avantajları bulunduğu sorusuna şu yanıtı verdi:

“İlk maçtaki skordan sonra hiç kimse ‘bu takım tur atlar’ kanısını ortaya koyamaz. Tur için bazı fedakârlıkların ön plana çıkması lazım. Yardımlaşma ve risk olarak... Gol ve goller atmadan turu geçme şansımız yok. Bu düşüncenin o zaman bir şeyler ifade edeceğini söylemek mümkün olur.”

Duran top çalışması

Duran toplarla ilgili geldiği günden bu yana çalışmalar yaptırdığını, Trabzonspor maçından sonra da devam ettiklerini söyleyen Mustafa Hoca, “Dünyada bütün takımlar böyle çalışmaları yapmakta... Ancak hiçbiri de gollere engel olamıyor. İki ayaklı maçlar, yıllardır oynadığımız maçlar... Ben hayatım boyunca penaltı çalıştırması yapmadım. Bu maçla ilgili de herhangi bir çalışmamız olmadı” dedi.

Denizli, “Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira’nın ‘Sürekli savunma yaparak Avrupa’ya damga vuramazsınız” yorumunu da şöyle değerlendirdi:

“Sizin oynama planınızı daha çok elinizde kadro belirler. Ben mesleğe başladığımdan beri ofansif anlayışı benimsedim. Sadece iki ayaklı maçlarda defansif anlayış zaman zaman uygulanabilir.”

Muslera: ‘Türkiye’nin en büyüğüyüz’

Galatasaray’a gelmeden önce Lazio forması giyen Fernando Muslera, bugünkü karşılaşmanın kendisi için ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

Uruguaylı file bekçisi, “Galatasaray forması giydiğim dönemde önemli başarılar elde ettim, kupalar kazandım. Türkiye’nin en büyük takımıyız. Bazen takımlar iyi ya da kötü zamanlar yaşar. Ama bu tip anlarda çalışmaya devam etmek ve inanmak gerekir. Ben kişisel olarak Galatasaray’da hep iyi işler yaptığımı düşünüyorum” dedi.

Milliyet