Fenerbahçe güle oynaya yarı finalde !

Fenerbahçe güle oynaya yarı finalde !

Fenerbahçe deplasmanda 3-3 berabere kaldığı Amedspor'u 3-1 yenerek adını Türkiye Kupası yarı finaline yazdırdı.

Süper Lig'de maç fazlasıyla zirveye çıkan, Avrupa'da son 16'ya kalan Fenerbahçe, kupada da yoluna devam etti.. İlk maçta deplasmanda 3-3 berabere kaldığı Amed Sportif'i rövanşta 3-1 mağlup eden Kanarya, yarı finale yükseldi..

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Amed Sportif'i 3-1 mağlup ederek yarı finale çıktı.

İLK YARIDA İKİ GOL

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe 2-0 önde kapatırken sarı-lacivertlilerin golleri 31. dakikada Mehmet Topuz'dan ve 40. dakikada Fernandao'dan geldi.

AMED'İN TEK GOLÜ KAMİL'DEN

İkinci yarıda Amed Sportif'in tek golünü 77. dakikada Kamil İçer kaydederken 88. dakikada Nani'nin attığı gol maçın skorunu belirledi.

Fenerbahçe bu skorla Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi. Sarı-lacivertlilerin rakibi Torku Konyaspor-Beşiktaş maçından sonra belli olacak.

Fenerbahçe: 3 - Amed Sportif Faaliyetler: 1

Fenerbahçe

Ertuğrul Taşkıran, Şener Özbayraklı, Ba, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Kadlec, Meireles, Ramazan Civelek, Nani, Fernandao

Amed Sportif Faaliyetler

Levent Taşkın, Abdullah Çetin, Sercan Özçelik, Kamil İçer, Ercan Çapar, Mehmet Sıddık İstemi, Ercüment Balıkcı, Mansur Çalar, Yusuf Yağmur, İbrahim Ferdi Coşkun, Şehmus Özer

Goller: Dk. 31 Mehmet Topuz, Dk. 40 Fernandao, Dk. 88 Nani (Fenerbahçe), Dk. 77 Kamil İçer (Amed Sportif Faaliyetler)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakan Ceylan maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe 3-1'lik skor ile yarı finale yükselen taraf oluyor.

90.DK: Atılan ara pasa hareketlenen Fernandao ceza sahası içinde ofsaytta kalıyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

89.DK: Kale cizgisi üzerinde eliyle topu çıkartmak isteyen Mansur Çalar golden sonra sarı kart ile cezalandırılıyor.

88.DK: GOOOLL!! Sağ kanattan başlayan Fenerbahçe atağında Ramazan Civelek ceza sahası içine pasını gönderiyor. Nani altıpas önünde sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top Levent Taşkın'dan geri dönüyor. Dönen topu takip eden Nani kafa vuruşu ile topu ağlar ile buluşturuyor. Fenerbahçe Nani'nin bu golü ile 3-1 öne geçiyor.

87.DK: Abdullah Çetin, topu elle kontrol ettiği gerekçesi ile sarı kart ile cezalandırılıyor.

86.DK: Rakibin yaptığı pas hatası sonrası başlayan Amed Sportif Faaliyetler atağında sağ kanatta topla buluşan Abdullah Çetin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

85.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası Diego topun başına geçiyor ve hemen topu Nani ile buluşturuyor. Nani kaleyi cepheden gören noktadan şutunu çekiyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

83.DK: Kaleyi cepheden gören noktada topla buluşan Diego uzaklardan bir şut çekiyor ancak top yerden ve sert çekilde yandan dışarı çıkıyor.

83.DK: Amed Sportif Faaliyetler'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Ercüment Balıkçı çıkıyor ve yerini Özgür Akıncı'ya bırakıyor.

82.DK: Fernandao ve Sercan Özçelik arasında oluşan sözlü tartışma sonucu her iki oyuncu da sarı kart ile cezlandırılıyor.

78.DK: Orta alanda kısa pasla topla buluşan Ozan Tufan kaleyi cepheden gören noktada uzaklardan bir şut çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

77.DK: Golün asistini yapan oyuncu Ercan Çapar oluyor.

77.DK: GOOOLL!! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ercan Çapar ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpas çizgisi üzerinde Kamil İçer, Ertuğrul Taşkıran'dan önce kafa vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturuyor. Amed Sportif Faaliyetler'in bu golü ile skor 2-1 oluyor ve fark 1'e düşüyor.

75.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Nani ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları kafa ile uzaklaştırıyor.

75.DK: Amed Sportif Faaliyetler'de ikinci oyuncu değişikliği, Mehmet Sıddık İstemi çıkıyor ve yerini Önder Karaboğa'ya bırakıyor.

74.DK: Diego'nun ara pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Fernandao kaleciden sıyrılıp şutunu çekiyor ancak top kademede altıpas içindeki Kamil İçer'den geri dönüyor. Dönen topu takip eden Nani ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak kale direği önünde Abdullah Çetin müdahalesini yaparak topu kornere gönderiyor.

73.DK: Fenerbahçe savunmasından seken topla ceza sahası yayı gerisinde topla buluşan Şehmus Özer sağ ayağı ile yerden vuruyor ancak bu şut çok etkisiz oluyor ve kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın kontrolünde kalıyor.

70.DK: Diego, savunma arkasındaki Fernandao ile buluşturuyor. Fernandao ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Fernandao şut yerine pası deniyor ve pasını Ramazan Civelek'in önüne gönderiyor. Ramazan Civelek sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak Kamil İçer kafa ile topun kaleye gitmesini engelliyor ve topu uzaklaştırıyor.

69.DK: Kısa pasla topla buluşan Şehmus Özer şık çalımlarla rakiplerinden sıyrılıyor ve ceza sahası içine girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top defans oyuncularından geri dönüyor.

67.DK: Savunma arkasına sarkan Şehmus Özer ofsaytta kalıyor.

64.DK: Fenerbahçe takımında üç oyuncu değişikliği birden yapılıyor. Mehmet Topuz ve yerini Diego'ya bırakıyor. Hasan Ali Kaldırım çıkıyor ve yerini Alper Potuk'a bırakıyor. Raul Meireles çıkıyor ve yerini Ozan Tufan'a bırakıyor.

60.DK: Şehmus Özer, Michal Kadlec'e yaptığı müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

60.DK: Amed Sportif Faaliyetler'de ilk oyuncu değişikliği, Yusuf Yağmur çıkıyor ve yerini Mehmet Abdullah Çoban'a bırakıyor.

59.DK: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Nani ceza sahası dışına doğru ortasını yapıyor. Ramazan Civelek yay içinde topu kontrol ediyor ve sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak kaleci Levent Taşkın topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

58.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda İbrahim Ferdi Coşkun'un ortasına hareketlenen Mehmet Sıddık İstemi altıpasın hemen yanından kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

58.DK: Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Ercan Çapar uzaklardan sert bir şut çekiyor. Şener Özbayraklı'dan seken top kaleye yöneliyor ancak Ertuğrul Taşkıran tokatlayarak topu kornere gönderiyor.

54.DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan çevirdiği topa gelişine vuran Fernandao vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

51.DK: Sol kanattan gelişen atakta savunmanın arkasına sarkan Yusuf Yağmur ofsaytta kalıyor.

50.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mansur Çalar ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak kademeye giren Raul Meireles kafa ile topu uzaklaştırıyor.

50.DK: Ceza sahası sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ercan Çapar ceza sahası içine orta şut karışımı bir vuruş yapıyor ancak Mehmet Topuz kafa ile topu kornere gönderiyor.

48.DK: Görev yerini terk edip 4. hakemin yanına kadar giden kaleci Levent Taşkın, sarı kart ile cezalandırılıyor.

46.DK: Hakan Ceylan'ın düdüğü ile ikinci yarıya başlayan taraf Amed Sportif Faaliyetler oluyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakan Ceylan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe 2-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

45.DK: Yusuf Yağmur'un pası ile topla buluşan Mansur Çalar sol çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak top kalecinin solundan farklı şekilde dışarı çıkıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

44.DK: Sol kanattan gelişen atakta Yusuf Yağmur ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ceza sahası içi sol çaprazda Ercan Çapar topun gelişine vuruyor ancak top savunmadan sekerek uzaklaşıyor. Seken topu takip eden Abdullah Çetin ceza sahası sağ çaprazdan gelişine sert bir şut çekiyor top yandan dışarı çıkıyor.

40.DK: Golün asistini yapan oyuncu Nani oluyor.

40.DK: GOOOLL!! Orta alanda kazanılan topta Raul Meireles pasını sağ kanattaki Nani'ye gönderiyor. Nani ceza sahası sağ çaprazdan yerden ortasını yapıyor. Arka direkte boşta kalan Fernandao bekletmeden şutunu çekiyor ve ağlarla buluşturuyor. Fernandao'nun bu golü ile Fenerbahçe 2-0 öne geçiyor.

38.DK: Ercüment Balıkçı, Raul Meireles'e arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezlandırılıyor.

37.DK: Atılan uzun pasa hareketlenen Şehmus Özer topu eliyle kontrol ediyor.

34.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak penaltı noktasının hemen arkasında topa yükselen Abdoulaye Ba, Sercan Özçelik'e faul yapıyor.

31.DK: GOOOLL!! Sol kanatta Mehmet Sıddık İstemi'nin ayağından fazla açtığı top Mehmet Topuz'un önünde kalıyor. Mehmet Topuz topu sağına çekip düzeltiyor, kaleyi cepheden gören noktadan sert bir şut çekiyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Mehmet Topuz'un bu golü ile Fenerbahçe 1-0 öne geçiyor.

27.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Nani ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak altıpas önünde topa yükselen Michal Kadlec, Sercan Özçelik'e faul yapıyor.

24.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mansur Çalar ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor.

23.DK: Hızlı gelişen Amed Sportif Faaliyetler atağında Hasan Ali Kaldırım'ın kaptırdığı topla buluşan İbrahim Ferdi Coşkun sol kanattan hızla hareketlenen Yusuf Yağmur'u görüyor ve pasını veriyor. Yusuf Yağmur ceza sahası içine topla ilerleyip şutunu çekiyor ancak Abdoulaye Ba'ya da çarpan şut kornere gidiyor.

22.DK: Savunmanın arkasına sarkan Mehmet Sıddık İstemi ofsaytta kalıyor.

21.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte Fernandao kafa vuruşunu arka direğe doğru yapıyor ancak Levent Taşkın yatarak topu kontrol ediyor.

21.DK: Ceza yayı önünde oluşan güzel paslaşmalardan sonra Nani, pasını ceza sahası içine hareketlenen Michal Kadlec'e gönderiyor. Michal Kadlec ceza sahası içinden sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak Levent Taşkın topu tokatlayarak kornere gönderiyor.

17.DK: Seken topu takip eden Şener Özbayraklı sağ kanattan ortasını yapıyor ancak top kaleci Levent Taşkın'da kalıyor.

17.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları kafa ile topu uzaklaştırıyor.

16.DK: Sağ kanattan gelişen atıkta kısa pasla topla buluşan Nani ceza hası yayının hemen yanından sol ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak kaleci Levent Taşkın topu tokatlıyor. Seken topu takip eden Nani, topun kontrolünü sağlayıp arka direkteki Raul Meireles'e gönderiyor ancak Kamil İçer rövaşataya kalkarak topu uzaklaştırıyor.

15.DK: Orta alanda karşılıklı top kayıpları ile oyun devam ediyor.

12.DK: Uzaklaştırılmaya çalışılan pozisyon sonrası Nani sol kanattan ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları kafa ile topu uzaklaştırıyor.

12.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte Nani kafa vuruşu ile şutunu arka direğe yolluyor ancak arka direkte Mansur Çalar altıpas içinde hamlesini yaparak uzaklaştırıyor.

10.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Ramazan Civelek'in pası ile ceza sahası içinde topa hareketlenen Şener Özbayraklı ofsaytta kalıyor.

9.DK: Raul Meireles sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Levent Taşkın topu çift yumrukla uzaklaştırıyor.

7.DK: Uzaklaştırılamaya çalışılan topu kontrol eden Mehmet Topuz sağ kanattan ortasını yapıyor ancak arka direkte Levent Taşkın iki hamlede topu kontrol ediyor.

7.DK: Sağ kanatta topla ilerleyen Ramazan Civelek pasını, Hasan Ali Kaldırım'a veriyor. Hasan Ali Kaldırım yay içinden şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

6.DK: Sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Ercan Çapar uzaklardan bir şut çekiyor ancak top savunma oyuncusuna çarpıp geri dönüyor

1.DK: Sol çaprazdan Nani ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte Fernandao topu altıpas önüne indiriyor ancak Raul Meireles topa dokunamıyor.

1.DK: Hakan Ceylan'ın düdüğü ile Fenerbahçe maça başlayan taraf oluyor.

- Her iki takım oyuncuları da sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Amed Sportif Faaliyetler'de kırmızı kart cezalısı; Tekin Adar ve maçtan men cezası bulunan; Deniz Naki bu maçta forma şansı bulamıyor.

- Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan; Lazar Markoviç kadroda yer almazken. Şüpheli bulunan; Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'da bu maçta forma giyemeyecek.

- Amed Sportif Faaliyetle ise deplasmanda oynadıkları son 16 maçından 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile ayrıldı.

- Fenerbahçe sahasında oynadıkları son 17 maçta yenilmezken, bu 17 maçında 4 beraberlik ve 13 galibiyet elde etti.

- Çeyrek Final ilk maçında Seyrantepe Diski Stadyumunda oynanan mücadelede Fenerbahçe rakibiyle 3-3'lük beraberlik ile sahadan ayrılmıştı. Fenerbahçe'nin gollerini Ramazan Civelek(14), Fernandao(44), Volkan Şen(76) kaydederken. Amed Sportif Faaliyetlerin gollerini Şehmus Özer(10), İbrahim Ferdi Coşkun(68), Yusuf Yağmur(70) kaydetmişti.

- Ülker Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Hakan Ceylan düdük çalacak.

- Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. Maçında Fenerbahçe ile Amed Sportif Faaliyetler karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Sarı-lacivertli ekip, Kadıköy'de Amed Sportif ile çeyrek final rövanş maçına çıkacak.

Fenerbahçe, Moskova ve Beşiktaş zaferlerini kupada yoluna devam ederek perçinlemek istiyor. Sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Amedspor ile Kadıköy’de karşılaşacak. 3-3’lük maçın rövanşı saat 18:15’te başlayacak.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Ertuğrul, Şener, Ba, Alves, Hasan Ali, Kadlec, Mehmet Topuz, Meireles, Ramazan, Nani, Fernandao

Amed Sportif: Levent, Abdullah, Sercan, Kamil, Ercan, Mansur, Ercüment, Mehmet, Yusuf, İbrahim, Şehmus