Galatasaray'da erken seçim kararı !

Galatasaray'da erken seçim kararı !
Güncelleme:

Tudor'un takımdan gönderilmesinin ardından Dursun Özbek'in Fatih Terim'e sıcak bakması, Galatasaray kulübünde yönetimi karıştırdı.

Galatasaray Kulübü'nde Igor Tudor dönemi resmen sona erdi. Bu karardan sonra Özbek'in Fatih Terim'i takımın başında görmek istemesi sonrasında bu karara karşı çıkan yöneticiler oldu. Sarı kırmızılı yönetim bu gelişmelerin ardından 13 Ocak 2018'de toplanmak üzere olağanüstü genel kurul kararı alındı.

KAP'A TUDOR AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü, teknik direktör İgor Tudor ve teknik ekibi ile yollarını ayırdıklarını KAP'a da bildirdi.

Açıklama şöyle;

"Şirketimizin 18.12.2017 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Futbol A Takımı Teknik Direktörümüz İgor Tudor ve teknik ekibinin görevine son verilmesi konusunda oybirliği ile karar alınmıştır."

Tudor Galatasaray'dan kovulduTudor Galatasaray'dan kovuldu

 

FLORYA TERİM'E EMANET

Yönetimde Fatih Terim'i istemeyenleri ayıklayacak olan başkan Özbek, yeni ve güçlü bir yönetimle birlikte Florya'nın patronluğunu da Fatih Terim'e verecek.

YABANCI HOCA İSTENMİYOR

Yabancı bir teknik adamın takımı daha da geriye götürüp, şampiyonluğun kaçmasına engel olmak isteyen Dursun Özbek'in bu kararının camiada nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

Futbolcularla sorun yaşayan Igor Tudor'dan sonra iletişimi kuvvetli, futbolcuların dilinden anlayan ve disiplinli bir ismi göreve getirmek isteyen Dursun Özbek için Fatih Terim'den başka bir isim şuan için akıllara gelmiyor.

TUDOR'UN KARNESİ

İLK 8 HAFTA 7 GALİBİYET


Sezona UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda Östersunds'a elenerek başlayan sarı-kırmızılı ekipte yönetim, teknik direktör Igor Tudor ile yola devam kararı almıştı. Daha sonra lige iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk 8 hafta 7 galibiyet 1 beraberlik alarak liderlik koltuğuna otururken, 9'uncu hafta maçında Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kaldı.

ÖZBEK, "HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ" DEMİŞTİ

Bu maçın ardından Hırvat teknik adamın büyük maç performansı eleştirilirken, geleceği de tartışılmaya başlandı. Beşiktaş mağlubiyetinin ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek, "Hocamızın arkasındayız, yeni antrenör arayışımız yok" açıklamasını yaparken, dün deplasmanda alınan Evkur Yeni Malatyaspor mağlubiyeti Hırvat teknik adam ile iplerin kopmasına neden oldu. Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından Igor Tudor dönemi resmen sona erdi.

34 MAÇTA 19 GALİBİYET

Geçen sezonun 20'nci haftasında Kayserispor'a sahasında 2-1 mağlup olan Galatasaray'da, Jan Olde Riekerink dönemi sona ererken, Hollandalı çalıştırıcının yerine Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor gelmişti. Kardemir Karabükspor'dan transfer edilen 39 yaşındaki çalıştırıcı, sarı-kırmızılı takımın başında toplam 34 maça çıktı. Bu 34 maçta 19 galibiyet alan Galatasaray, 4 beraberlik alırken 11 de mağlubiyet yaşadı.

BÜYÜK MAÇ SENDROMU

Öte yandan Igor Tudor, Galatasaray'ın başında bulunduğu süreçte 'büyük' maçlarda galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılı takımın başında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e karşı toplam 8 maça çıkan Hırvat çalıştırıcı, bu 8 maçta da galip gelemezken 1 beraberlik 7 mağlubiyet aldı.

Hürriyet