Formula 1'e veda... Şampiyon da pistlere veda eden isimler de belli oldu

Formula 1'e veda... Şampiyon da pistlere veda eden isimler de belli oldu
Güncelleme:

2022 Formula 1 sezonu çekişmeli geçen son yarışı ile beraber son buldu.

2022 yılında gelen ve birçok kuralı değiştiren Formula 1'in yeni döneminin ilk yılını Max Verstappen, geçen yılın ardından yine kazanarak tarihe geçti.

Son yarış olan Abu Dhabi'yi geçen yıl yaşanan skandalın ardından bu yıl da kazanan Verstappen, 4 yarış önce şampiyon olmasına rağmen hala daha hırslı olduğunu kanıtlayarak elinden gelen her şeyi yaptı ve ilk sıradan başladığı yarışta bitiş çizgisini ilk sırada gördü.

SEBASTİAN VETTEL SON YARIŞINI PUANLA SONLANDIRDI

Efsanelerden olan Alman pilot Sebastian Vettel ise emekliliğini duyurmasının ardından Formula 1 kariyerindeki en güzel ve keyifli hafta sonlarından birini geçirdi ve Formula 1'deki son yarışından puan alarak ayrılarak her şey için teşekkür etti. Yarışı 10. sırada bitiren pilot 1 puan alırken bu sezon F1'deki son yılı olan başka bir pilot Daniel Ricciardo ise Alman pilotun hemen önünde 9. olarak 2 puan aldı ve F1'e veda etti.

MERCEDES: 2022 ARACINI 'DERS' OLSUN DİYE SERGİLEMELİYİZ

Mercedes için bir hayli sert geçen sezonda takım patronu Toto Wolff yaptıkları hatalardan ders çıkaracaklarını ve seneye çok çalışarak güçlü bir şekilde geleceklerini belirtirken 2022 aracını ise fabrikada "ders" olsun diye sergilemeleri gerektiğini dile getirdi.

4 PİLOT FORMULA 1'DEN AYRILDI

Öte yandan, 2022 Abu Dhabi Grand Prix'si 4 pilotun Formula 1'deki son yarışı oldu. Bu isimlerden Sebastian Vettel emekli olurken gösterdikleri performanslar ve anlaşmalarının bitmesi nedeniyle koltuksuz kalan kişiler sırası ile Daniel Ricciardo, Mick Schumacher ve Nicholas Latifi oldu.

İKİNCİLİK MÜCADELESİNİN KAZANANI LECLERC!

İlk 3 içerisinde yaşanan kıyasıya mücadeleyi ise genç Ferrari pilotu Charles Leclerc ve Ferrari, uyguladıkları akıllı strateji ile kazanarak 2. sırada bitirdi. Son yarışa 290 puanda giren Leclerc ve Sergio Perez ikilisinin kazananı olan Leclerc, takımına teşekkür etti ve yaptıkları sahte pit stop stratejisinin faydasını gördüğünü dile getirdi.

Yeni kurallar dolayısıyla ise artık kazanan takımların daha az araç geliştirme, rüzgar tüneli testleri gibi seçenekleri olacak. Red Bull hem şampiyonayı kazanmasının getirdiği hem de bütçe aşımından dolayı ceza alması dolayısıyla 2023 yılında en az gelişim hakkına sahip olan takım olurken Ferrari ise 2. oldu. Mercedes takımı ise takımlar şampiyonasında 3. olarak belki de 3 büyükten, 2023 yılına en avantajlı girecek takım olmayı garantiledi.


2023 Formula 1 sezonu ise bir aksilikler olmaması halinde 5 Mart 2023'te, her zamanki gibi Bahreyn GP'de başlayacak.

 

Etiketler f1 f 1 formula 1