Simin Bıçakcıoğlu nasıl şampiyon olduğunu anlattı

Simin Bıçakcıoğlu nasıl şampiyon olduğunu anlattı
Güncelleme:

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olan 36. İstanbul Rallisi'ni kazanan Simin Bıçakcıoğlu, ''Azmin zaferi'' dedi.

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası, yedinci ve son yarış olan 36. İstanbul Rallisi ile tamamlandı.

İstanbul Park Oto Pazarı’nda gerçekleşen ve ralliseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarış kıyasıya çekişmelere sahne oldu.

ÜST ÜSTE 4. ZAFERİ

Şampiyonanın son yarışını da birincilikle tamamlayan ve 4’üncü kez üst üste kazandığı Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birinciliği ile Simin Bıçakcıoğlu; kariyerinde yeni bir ilke imza attı.

AZMİN ZAFERİ

Rallidergisi.com'un haberine göre, Simin Bıçakcıoğlu bu şampiyonluğun kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: "Yarışın son günü Pazar sabahı yaklaşık 1,5 tonluk otomobilimizi co-pilotum Gürkal Menderes ile yaklaşık 100-150 metre itmek zorunda kaldık. Kural gereği belli bir noktadan sonra gözetmen ve hakemlerin yardım edebileceği bir durumda kimsenin yardım etmemesi ise benim için daha motive edici bir durumdu. Geçmişteki her birinciliğimin yeri ayrı ama bu seferki birincilik azmin zaferi olarak tanımlanabilir. Yarışseverlerin ve rakiplerimizin hafızalarına kazınacak bu birincilik eminim ki rallinin ne denli, stratejik bir spor dalı olduğunun altını çizecektir. Damalı bayrağı görmeden ve yarış bitmeden birincilikler elde edilmiyor" dedi.

MOTOR SPORLARININ YÜZ AKI

İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü mezunu olan Simin Bıçakcıoğlu, yakaladığı başarılarla motor sporlarının en başarılı isimlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.