Ziraat Bankası'nda tarihi maç heyecanı

Ziraat Bankası'nda tarihi maç heyecanı

Ziraat Bankası, ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçını, çarşamba günü sahasında Paris Volley ile yapacak.

Erkekler Voleybol Birinci Lig ekibi Ziraat Bankası, 34 yıllık kulüp tarihindeki ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçını, çarşamba günü sahasında Paris Volley ile yapacak. Antrenör Benitez, "İlk maçlar her zaman önemlidir. Ev sahibi olma avantajımızı kullanarak, ilk Şampiyonlar Ligi maçımızı kazanmak ve lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz"

Erkekler Voleybol Birinci Lig  takımlarından Ziraat Bankası'nda, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar  Ligi'nde mücadele etmenin heyecanı yaşanacak.
 
Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından 1980-1981 sezonundan  bu yana düzenlenen ligle aynı yaşta olan ekip, 34 yıllık kulüp tarihindeki ilk  DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi maçını, 4 Kasım Çarşamba günü sahasında Paris  Volley ile yapacak.
 
Takımın İspanyol antrenörü Fernando Munoz Benitez, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, kulüp tarihinde ilk kez yer alacakları ligin büyük önem  taşıdığını belirterek, "İlk maçlar her zaman önemlidir. Ev sahibi avantajımızı  kullanarak, ilk Şampiyonlar Ligi maçımızı kazanmak ve lige iyi bir başlangıç  yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Ligde B Grubu'nda Fransa'dan Paris Volley, Rusya'dan Dinamo Moskova ve  Almanya'dan VfB Friedrichshafen takımlarıyla mücadele edeceklerini belirten  Benitez, "Güçlü takımların yer aldığı bir gruptayız. Ligin genelinde tecrübeli ve  güçlü kadrolardan kurulu takımlar bulunuyor. Rakiplerimizin üçünün de Şampiyonlar  Ligi tecrübesi var" diye konuştu.
 
Dinamo Moskova'nın, grubun favori takımı olarak gözüktüğünü vurgulayan  Benitez, ekibin çok iyi Rus oyuncuları olduğunu, özellikle yabancı oyuncularının  dünya çapında tanındıklarını söyledi.
 
Benitez, Alman VfB Friedrichshafen'ın, daha önce Şampiyonlar Ligi  şampiyonluğu yaşadığını anımsatarak, "Her takım gibi saygı duyulacak önemli bir  ekip. Özellikle seyirci ve atmosfer anlamında çok iyi olduklarını belirtmek  isterim. Bu avantajlarını maçlarda iyi kullanacaklarını düşünüyorum"  değerlendirmesinde bulundu.
 
Yabancılarla entegre kuvvetli bir ekip olan ?Paris Volley'in ise uzun  zamandır birlikte oynayan oyunculardan kurulu güçlü bir kadroya sahip olduğunu  kaydeden İspanyol antrenör, "Zor karşılaşmalar bizi bekliyor. İlk maçımızı  Ankara'da Paris Volley ile oynayacağız. İlk maçlar her zaman önemlidir. Ev sahibi  avantajımızı kullanarak, ilk Şampiyonlar Ligi maçımızı kazanmak ve lige iyi bir  başlangıç yapmak istiyoruz" diye konuştu.
 
"Zorlu rakiplerimiz var"
 
Takımın deneyimli kaptanı Hüseyin Koç da kulübüyle birlikte böyle  büyük bir organizasyonda yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Şampiyonlar Ligi'nin, en yüksek performansların ortaya konulduğu,  ciddi bir lig olduğunu dile getiren Hüseyin, her maçın büyük önem taşıdığını  belirtti.
 
Ziraat Bankası Spor Kulübü'nü en iyi şekilde temsil etmek için takım  arkadaşlarıyla ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Hüseyin, şöyle konuştu: "Grubumuzda çok zorlu rakipler var. Avrupa Şampiyonası'nı yakından  takip ettim çünkü grubumuzdaki takımların oyuncuları, şampiyonada milli  takımlarında oynadılar. Hepsi birbirinden önemli oyuncular. Grubumuzdaki takımlar  sürekli bu ligde yer alan ekipler. Bizim de bu kadrolarla mücadele edecek iyi bir  takım olduğumuzu düşünüyorum. En büyük temennimiz, ligde gidebileceğimiz yere  kadar gitmek olacak."
 
Ziraat Bankası, DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi B  Grubu'ndaki ilk maçını, 4 Kasım Çarşamba günü sahasında Paris Volley ile yapacak.  TVF Başkent Salonu'ndaki maç, saat 19.00'da başlayacak.