Elon Musk yeni düşmanını buldu: OpenA

Elon Musk yeni düşmanını buldu: OpenA
Güncelleme:

Elon Musk'a göre Sam Altman'ın OpenAI'dan kovulma nedeni 'tehlikeli bir keşif'. Musk, OpenAI'ın tehlikeli bir yapay zeka keşfi yapmış olabileceğini düşünüyor.

Musk, açıklamasında OpenAI yöneticisi Ilya Sutskever’e dikkat çekti ve onun Altman’ı neden bu kadar çok kovmak istediğini merak ettiğini söyledi. OpenAI’ın kilit isimlerinden olan Sutskever, Altman’ın kovulması yönünde oy kullanan yönetim kurulu üyelerinden biriydi. Ancak daha sonra bu konuda geri adım atmış ve bu hamlesinin doğru olmadığını söylemişti.

Musk, devamında ise endişeli olduğunu söyleyerek OpenAI’ın tehlikeli bir keşif yapmış olabileceğini ve Altman’ın bu yüzden kovulmuş olabileceğini ifade etti: “Ilya Sutskever’in neden bu kadar Sam’le savaşmak istediğini bilmek istiyorum. Bu ciddi bir şeye benziyor. Bence önemsiz değil. Yapay zeka hakkında tehlikeli bir keşif yaptıkları konusunda endişeliyim.”

Bu açıklama tamamen Musk’ın tahmini. Anladığımız kadarıyla herhangi bir kaynağa dayanmıyor. Ancak Altman’ın kovulması hakkında ilk kez böyle bir iddia duymuyoruz. Geçen hafta Reuters’ın kaynakları da benzer bir şekilde OpenAI’ın insanlığa tehlike oluşturabilecek bir keşif yapmış olabileceğini söylemişti.

MICROSOFT İSE BU İDDİALARI YALANLIYOR

Bu iddialar dolaşmaya devam ederken OpenAI'ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft'tan bir açıklama geldiğini de eklemeden geçmemek gerekiyor. BBC'ye konuşan Microsoft Başkanı Brad Smith, sektörü sarsan Sam Altman-OpenAI olaylarının bu tarz endişelerle alakası olmadığını ve CEO'nun kovulmasının gerekçesinin bu olmadığını aktardı.