İstanbul – Ankara Arasına Hyperloop İnşa Edilebilir!

İstanbul – Ankara Arasına Hyperloop İnşa Edilebilir!
Güncelleme:

Son dönemin en çek dikkat çeken ulaşım teknolojileri arasında yer alan Hyperloop Teknolojisi ülkemizde kullanılabilir.

Hyperloop Teknoloji firmasının CEO’su olan Dirk Ahlborn tarafından yapılan bir açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hyperloop teknolojisini desteklediğini ve herhangi bir proje kapsamında birlikte çalışabileceklerini ifade etti.

Elon Musk tarafından her seferinde dile getirilen ve bu sayede dünyada oldukça popüler bir hale gelen yeni ulaşım türü Hyperloop tüm dünyada tanınmaya devam ediyor. Hpyerloop Transportation Technologies firması tarafından geliştirilen vibranyum maddesi ile artık ulaşım daha kolay ve güvenli hale gelecek. Çelikten 5 kat hafif, 10 kat daha güçlü olan vibranyumun hyperloop araçlarının üretiminde kullanılması ile birlikte ulaşım türü bir hayli gelişme gösterecek.

İstanbul – Ankara Arası 40 Dakika Olacak!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen “Geleceğin Akıllı Şehirleri Zirvesi’nde” açıklamalarda bulunan Ahlborn, Türkiye’de hyperloop teknolojisinin hayata geçebileceğinin sinyallerini verdi. Yapılan zirvede İstanbul-Ankara arasına olası bir Hyperloop hattı inşa edilmesi halinde 2 şehir arasındaki mesafenin 40 dakikaya inebileceği ifade edildi. Başkan Erdoğan’ın Amerika’da bulunduğu dönemde sunum yaptıklarını ifade eden Ahlborn, Başkan Erdoğan’ın Hyperloop’a bir hayli sıcak baktığını ifade etti. Ahlborn Erdoğan dışında Putin ve Merkel gibi önemli isimlerle de temas kurmuş.

 

TeknoEkip.com

Etiketler hyperloop