Sony'den 3 tane bomba geldi !

Sony'den 3 tane bomba geldi !
Güncelleme:

Telefon devi olan Sony, üç yeni akıllı telefon modeli çıkarttı.

Japon elektronik devi Sony, üç yeni akıllı telefonu Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium'u tanıttı. Xperia Z5 Premium'un en önemli özelliği ise dünyada ilk kez 4K ekrana sahip telefon olması... İşte cihazların özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı...

Hürriyet'in haberine göre Philips'ten Sony'e, Samsung'dan ASUS'a pek çok teknoloji devinin en yeni teknolojik oyuncaklarını sergilediği ve Berlin'de gerçekleştirilen IFA 2015 fuarında Sony, üç yeni akıllı telefonuyla sahne aldı.

SONY XPERIA Z5

Sony'nin en yeni akıllı telefonu Xperia Z5 ilk kez IFA 2015 fuarında sahneye çıktı. Telefonun ekranı 5.2 inç büyüklüğünde; IPS panel ve Full HD çözünürlük sunuyor. Snapdragon 810 işlemciden güç alan ve 3 GB RAM kullanan Xperia Z5, Android Lollipop işletim sistemiyle geliyor.

23 MEGAPIKSEL KAMERA

Telefonun kamerası, 23 megapiksel çözünürlüğe sahip. Daha önemlisi ise hızlı bir otofokus özelliği sunması. Bu sayede Xperia Z5, şu an için piyasanın en hızlı otofokus özelliğine sahip telefonu olma özelliğini taşıyor. Cihazın ön yüzünde ise 5.1 MP kamera bulunuyor.

ISINMA SORUNUNA SON

Telefonda dikkatimizi çeken en önemli geliştirmelerden biri, ısınma sorununun önüne geçilmiş olması. 10 dakika boyunca 4K video çekiminde bile, telefonun çok fazla ısınmaması önemli bir artı özellik...

İKİ GÜN GİDEN ŞARJ

Sony, Xperia Z5'te 2.900 mAh'lık, kabul edilebilir bir bataryaya yer vermiş. Bu batarya, Sony'nin iddiasına göre, normal kullanımda iki gün boyunca yeterli enerjiyi sağlıyor. Ancak Stamina modu sayesinde, bu süreyi artırmak mümkün.

Ekranın üzerindeki ve altındaki boş alanlarında, önceki Xperia modellerinin aksine bu kez iki adet gizli hoparlör bulunuyor.

VE PARMAK İZİ OKUYUCU

Sony, Xperia Z5'te, alıştığımız yuvarlak güç düğmesini emekliye ayırmış ve yerine ince uzun bir düğme gelmiş. Bu düğmenin en önemli özelliği ise, aynı zamanda parmak izi okuyucu olarak çalışması. Ekranı açmak için bu düğmeye bastığınızda, düğme parmak izinizi okuyor ve kilidi açıyor.

SONY XPERIA Z5 COMPACT

Sony'nin bir diğer akıllı telefonu ise Xperia Z5 Compact... Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium'da olduğu gibi Snapdragon 810 işlemciden güç alan cihaz, 4.6 inç'lik bir ekran kullanıyor.

2 GB RAM'le gelen Xperia Z5 Compact, 23 MP kamera kullanıyor ve 4K çözünürlüğünde video çekimine olanak veriyor. Bunun dışında Xperia Z5 Compact’ın kamerasında yüz tanıma, otomatik odaklanma, dijital yakınlaştırma ve HDR gibi özellikler de bulunuyor.

32 GB'lık depolama hafızası olan ve microSD kart desteği sunmasından dolayı toplam hafızası sonradan artırılabilen Xperia Z5 Compact, 2700 mAh tipi batarya kullanıyor

Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olan Xpeia Z5 Compact, özellikle cebinde çok geniş ekranlı telefon taşımak istemeyen ve minik ekranları tercih edenler için geliştirilmiş bir sürüm.

3. XPERIA Z5 PREMIUM

Sony'nin en üst düzey telefonu ise dünyanın ilk 4K ekranlı telefonu olma özelliğini taşıyan Xperia Z5 Premium... 4K video çekebilmesinin yanında bu 4K çözünürlüğündeki görüntünün seyredilebilmesine de olanak veren cihaz 3840x2160 piksel ekrana sahip.

23MP'lik kamera, Xperia Z5 Premium'un en önemli yeteneklerinden bir tanesi. Kameranın 0.03 saniyede otomatik olarak odaklanabilmesi öne çıkan özelliklerinden...

3.430mAh pille gelen cihaz, Sony'nin verdiği rakamlara göre iki gün şarj ömrü sunuyor.

Sony'nin telefonuna eklediği bir başka yeni teknoloji, telefonun yan tarafındaki düğmeye entegre edilen parmak izi tarayıcısı. Bu sayede düğmeye dokunarak telefonun kilidini anında açmanız sağlanıyor.

4K ekran çoğu kullanıcı için gereksiz olarak görülecek olsa da, PS4 Remote Play, Hi-Res ses, su ve toz geçirmezlik gibi özellikler Xperia Z5 Premium için göz ardı edilmemesi gereken özelliklerinden sadece birkaçı...

XPERIA Z5, XPERIA Z5 COMPACT VE XPERIA Z5 PREMIUM FİYATLARI

Peki Sony'nin yeni telefonlarının fiyatı nasıl oldu? Xperia Z5 fiyatı 699 Euro, Xperia Z5 Premium fiyatı 799 Euro ve Xperia Z5 Compact fiyatı 549 Euro olarak belirlendi.

Xperia Z5 modellerinin Ekim ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.