Twitter'da Elon Musk depremi! Yüzbinlerce hesap kapatıldı

Twitter'da Elon Musk depremi! Yüzbinlerce hesap kapatıldı
Güncelleme:

Elon Musk'ın sosyal medyanın en güçlü oyuncusu Twitter'ı 44 milyar dolara satın alması sonrasında “LeaveTwitter” (Twitter’ı Terk Et) etiketiyle başlatılan kampanya sonrasında yüzbinlerce Twitter kullanıcsı Twitter'ı terk etti.

Elon Musk'a satılan sosyal medya platformu Twitter'da takipçi krizi yaşanıyor. Dünyanın en zengin insanı unvanına sahip Musk tarafından satın alınan Twitter'da çok sayıda kullanıcı hesaplarını kapatma kararı aldı. Musk’a tepki için açılan ‘Twitter’ı Terk Et’ etiketi kısa süre içinde trend haline geldi. Twitter'da milyonlarca kullanıcısı olan hesaplar hızla takipçi kaybı yaşarken, en dikkat çeken isim ise eski ABD Başkanı Barak Obama oldu. Obama yalnızca bir gecede 300 bine yakın takipçi kaybetti.

Tepki için açılan “LeaveTwitter” (Twitter’ı Terk Et) etiketi kısa süre içinde trend haline geldi. 131 milyondan fazla takipçiyle Twitter’ın en popüler kişisi olan eski ABD Başkanı Barack Obama bir gecede yaklaşık 300 bin takipçi kaybetti. Cumhuriyetçi kongre üyesi Marjorie Taylor Greene’in resmi kongre hesabına ise 100 bin yeni takipçi geldi. Twitter yetkilileri ise, söz konusu dalgalanmanın organik bir şekilde yeni hesapların oluşturulması ve mevcut hesapların kapatılmasına ilişkin olduğu ve tepki amacı taşımadığını söyledi.

44 MİLYAR DOLAR HARCADI

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının duyurulmasının ardından, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Twitter’ın bir kişinin mülkiyetine geçmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Musk’ın Twitter’ı “düşünce özgürlüğünün” platformu olarak nitelemesi, özellikle ABD solunun nefret söylemi ve dezenformasyonun yaygınlaşması korkusuyla “çıkış” tepkisi göstermesine neden oldu. Buna karşı muhafazakâr cephenin Twitter’a ilgisinin arttığı görüldü.

TESLA'YI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Elon Musk’ı dünyanın en zenginleri listesinde tepeye taşıyan şirketi Tesla, Twitter’ın satın alınmasından olumsuz etkilendi. Şirket hisseleri önceki gün yüzde 12 oranında değer kaybı yaşadı. Bu da Tesla’nın piyasa değerinin bir günde 126 milyar dolar erimesine neden oldu. Söz konusu düşüşün Twitter’ın satın alma işlemi için Musk’ın bir kısım Tesla hissesini satması beklentisinden kaynaklandığı düşünülüyor. Twitter hisseleri de yüzde 4 oranında düşerek 49.68 dolar seviyesine çekildi.