Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Şanlıurfa'da

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Şanlıurfa'da

Nebati: "Borcundan dolayı enerjisi kesik olan sulama birliklerinin enerjisi verilmeye başlandı"

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, sulama birliklerinin borcundan dolayı kesilmiş olan enerjisinin verilmeye başlandığını bildirdi.

Nebati, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Güneydoğu'da elektrikle ilgili sıkıntıların giderilmesi için hükümet olarak gerekli çalışmaları yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Bu yıl özellikle bahar yağışlarının bölgede etkili olduğunu ifade eden Nebati, bundan dolayı sulama için bölge çiftçisinin fazla elektrik ihtiyacı duymadığını aktardı.

Nebati, sulama birlikleriyle anlaşma sağladıklarını duyurarak, şöyle devam etti:

"Borcundan dolayı enerjisi kesik olan sulama birliklerinin enerjisi verilmeye başlandı. Birlikler daha önce belirlenen peşinatları taahhüt ettikleri süre içerisinde gerçekleştirecektir. Kendilerinden taahhüt sürelerine riayet etmelerini istiyoruz, buna uyacaklarını da beyan ettiler. Birlik üyeleri özellikle gece saatlerinde sulama yapmaya özen göstermelidir. Gece saatlerinde elektrik kullanılırsa hem kesintinin önüne geçilmiş olur hem de sulamada verimliliği en üst düzeye çekmiş olurlar zaten gece buharlaşma da en az seviyeye iniyor. Su israfını önlemek için yağmurlama ve damlama sistemine geçilmesi için hibe ve destek miktarlarının artırılması yönünde hükümet nezdinde gerekli çalışmalar yapılacaktır."

Çiftçilerin üretime katkı sağlayabilmek için çabalarını sürdüreceğine inandığını anlatan Nebati, herkesin emeğinin karşılığını bulmasını istediklerini dile getirdi.

Çiftçilere bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini dileyen Nebati, zaman içerisinde yaşanan elektrikle ilgili sorunun tamamen çözülmesine ilişkin de gayretlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı