Ak Parti Genel Başkanı Ve Başbakan Davutoğlu Nazilli'de

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlDavutoğlu, ilçe meydanında vatandaşlara seslendi: (2)- "Onların bir kısmı Selçuklu'yu, Osmanlı'yı reddeder, bir kısmı cumhuriyeti anlamaz ama biz Selçuklu'nun torunlarıyız, Osmanlı'nın varisleriyiz, cumhuriyetimizin çocuklarıyız"- "Kimse cumhuriyetçilik t
AYDIN (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Onların bir kısmı Selçuklu'yu, Osmanlı'yı reddeder, bir kısmı cumhuriyeti anlamaz ama biz Selçuklu'nun torunlarıyız, Osmanlı'nın varisleriyiz, cumhuriyetimizin çocuklarıyız. Kimse cumhuriyetçilik taslamasın, cumhuriyet bizim idealimiz, cumhuriyeti yüceltmek bizim en büyük hedefimizdir" dedi.
Davutoğlu, parti otobüsünün üzerinden, Nazilli Belediye Meydanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.
Alandakilerden siyasi liderlerin seçim takvimlerine bakmalarını isteyen Başbakan Davutoğlu, bazı liderlerin sadece bir bölgede dolaşabildiğini söyledi.
"Biri doğuda dolaşır İç Anadolu'ya gelmez, biri sahilde dolaşır doğuya gitmez, biri İç Anadolu'da dolaşır sahile gelmez" ifadelerini kullanan Davutoğlu, Türkiye'nin her yerini gezen tek partinin AK Parti olduğunu vurguladı.
Başbakan Davutoğlu, "Doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde her yerde al bayrağı dalgalandıran tek parti AK Parti. İşte biz bunun için güçlüyüz. Biraz fazla yoruluyoruz tabii. İnşallah 72 diye planlamıştım ama burada sizden hız aldım ya bu gece diyeceğim ki '81 vilayete de gidiyoruz inşallah" diye konuştu.
Türkiye'nin ulaştığı gücü herkesin görmesini isteyen Başbakan Davutoğlu, iki sene önce IMF'ye son borç taksitinin ödendiğini vurguladı. Borçlu olan bir kimsenin başının eğik olacağını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
"İşte Türkiye Cumhuriyeti devleti de 2002'de başı önüne eğik bir devletti. IMF memuru gelir, Türkiye'ye ekonomik politika dikte ederdi. AK Parti iktidarıyla bizden önce yapılan bütün borçları son kuruşuna kadar ödedik. Ayrıca onu ödediğimiz gibi 18 bin kilometre duble yol yaptık, bölünmüş yol sadece 6 bin kilometreydi. 757 hastane yaptık, bin 737 sağlık tesisi yaptık, bütün bunları milletimizle beraber yaptık. Şimdi onlar konuşuyor ama biz yapıyoruz. Biz geldiğimizde en ufak silah için bile başka ülkelerin kapısında beklerdik. Hibe, yardım isterlerdi. İnsansız hava aracı, terörle mücadele için, Amerikan kongresi vermez beklerdik ya da İsrail'den gider talep ederler, beklerlerdi. Şimdi kendi helikopterini, insansız hava aracını yapan Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Geçtiğimiz hafta Bitlis'ten Muş'a uçarken helikopterler, ATAK helikopterleri bizim helikopterimize eşlik etti. İlk defa Türk semalarında Türk yapımı helikopterler, ATAK helikopterleri uçtu."
AK Parti ile diğer partiler arasındaki farkın bu olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Onların bir kısmı Selçuklu'yu Osmanlı'yı reddeder, bir kısmı cumhuriyeti anlamaz ama biz Selçuklu'nun torunlarıyız, Osmanlı'nın varisleriyiz, cumhuriyetimizin çocuklarıyız. Kimse cumhuriyetçilik taslamasın, cumhuriyet bizim idealimiz, cumhuriyeti yüceltmek bizim en büyük hedefimizdir. İnşallah tarihten aldığımız bu hızla Türkiye Cumhuriyeti devletinin 100. yılında sizler bütün dünyada itibarlı, küresel bir güç olan yeni bir cihan devletinin vatandaşları olacaksınız" dedi.
Konuşmasının ardından partisinin Aydın milletvekilleriyle alandakileri selamlayan Davutoğlu, vatandaşlardan seçimlerde yeni bir destan yazmalarını istedi.
Başbakan Davutoğlu'na Nazilli'de Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da eşlik etti.
Öte yandan Başbakan Davutoğlu alana gelişinde mehter takımı ile karşıladı. Davutoğlu otobüsün üzerine çıktığında ise vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarını yakarak Başbakan Davutoğlu'nu selamladı.
(Bitti)
Kaynak: Anadolu Ajansı
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol