ANKARA'DA BÜYÜK PATLAMA !

ANKARA'DA BÜYÜK PATLAMA !

Ankara Kızılay'da büyük bir patlama meydana geldi. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti.

HABER3.COM - Ankara'nın en işlek caddelerinden Kumrular ile Necati bey arasında bir patlama oldu. Çankaya Kaymakamlığı'nın da bulunduğu cadde, Başbakanlık binasına da çok yakın. Patlama nedeniyle 3 kişi öldü, 3'ü ağır 34 kişi yaralandı. Başbakan Yardımcısı Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunu söylerken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de araçların üzerine bir binadan yanan tüp atıldığı bilgisinin olduğunu belirtti. Patlamanın ardından iki kişi gözaltına alındı. Bir kadın olay yerinde gözaltına alınırken, gözaltına alınan ikinci kişi otogarda Tunceli'ye gitmek isterken yakalandı. Bu arada patlamada yaralananlar için kan anonsları yapılmaya başlandı.

Patlamanın meydana geldiği araç paramparça oldu. Patlama park halindeki 6 aracın yanmasına yol açtı.

PATLAMANIN NEDENİ BOMBA!

Bu arada patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığı belirtildi. Bir Emniyet yetkilisi, bombanın park halindeki bir aracın içine konulduğunu ve yakınlarda bulunan şüphelilerce manuel olarak patlatıldığı bilgisine ulaştıklarını söyledi.

Patlamanın meydana geldiği yerdeki bina da büyür hasar gördü. Patlamanın şiddetli olduğu ve TBMM'den de hissedildi. Patlama olduğu sırada yakındaki okulda da öğrenciler ders yapıyordu..

screenshot002.20110920121907.jpg

ARINÇ: ARACIN İÇİNDE BOMBA VARMIŞ

Başyabakan Yardımcısı Bülent Arınç ise araçta bomba olduğu bilgisini verdi. 5 kişinin ameliyatta olduğu ve 15 kişinin yaralandığını ifade eden Bülent Arınç, böylece LPG tüpü iddiasını da yalanlamış oldu.

Arınç, Ankara'daki patlamayla ilgili, "(Terörün) nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor" dedi. 

SİYAH DUMAN KAPLADI

Patlamanın meydana geldiği kaymakamlık, Başbakanlık ve bazı devlet dairelerinin de yakınında bulunuyor.

Patlamanın ardından çıkan duman, kentin birçok noktasından da görüldü.

Olay yerinin yakında bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda paniğe neden oldu.

3 KİŞİ ÖLDÜ, 5'İ AĞIR 15 KİŞİ DE YARALANDI

Patlama nedeniyle 3 kişi öldü, 5'i ağır 15 kişi yaralandı. Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gelirken, polis ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel olay yerinde inceleme yapıyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da olay yerine gitti.

ÖLEN BİR KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU  

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden üç kişiden birinin 22 yaşındaki Mustafa Bingöl olduğu anlaşıldı. Mustafa Bingöl, patlamanın meydana geldiği bölgedeki bir GSM firmasında çalışıyordu. Ailesine destek olmak için asgari ücretle geçici olarak çalışmaya başlayan Mustafa’nın cenazesini kardeşleri teşhis etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA KRİZ MASASI

Patlamada yaralanan 12 kişi üç ayrı hastanede tedavi altına alındı. Sağlık Bakanlığı'nda kriz masası kuruldu.

ŞÜPHELİ BİR PAKET DAHA BULUNDU

Patlamanın olduğu bölgede şüpheli bir paket daha bulundu. Bu bölgeye vatandaşlar ve gazetecilerin girmesine izin verilmiyor.  Bomba imha ekipleri olay yerinde...

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER..
367926.20110920120312.jpg


İÇİŞLERİNDEN İLK AÇIKLAMA 

İçişleri kaynakları patlamanın bir minibüste olduğunu ve bomba ihtimali üzerinde durulduğunu belirttiler.

ANKARA'NIN EN İŞLEK CADDELERİNDEN

Patlamanın olduğu bölge Ankara'nın en işlek caddelerinden biri. Bölgede kamu bürokratlarının lojmanları da var.

BAŞBAKANLIK'IN YAKININDA

Patlamanın meydana geldiği kaymakamlık, Başbakanlık ve bazı devlet dairelerinin de yakınında bulunuyor.

Patlamanın ardından çıkan duman, kentin birçok noktasından da görüldü.

ATALAY OLAY YERİNDE

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel olay yerinde incelemelerde bulundu.

Terörle Mücadale Koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da olay yerine gitti.

TÜP ATILDI İDDİASI
Patlamaya neyin yol açtığı titizlikle yapılan incelemelerle ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Patlamaya zaman ayarlı bombanın yol açtığı öne sürülürken, bazı görgü tanıkları da alev alan bir tüpün bir binadan otomobilin üzerine atıldığına ilişkin iddialarda bulundu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kızılay Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlama sonrası olay yerindeki görgü şahitlerinin dinlenildiğini belirterek, “Bir görgü şahidi, dönerci dükkanından yanan bir tüpün dışarıya atıldığını ve oradaki bir aracın o tüple patladığını ve diğerlerinin de bu yangından, bu patlamadan zarar gördüğünü ifade ediyor” dedi.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

Olaydan yarım saat sonra görgü tanıklarının ifadesine göre telaşlı bir şekilde gara gelen bir kişi, sakal tıraşı olduktan sonra tuvalette üstündeki kıyafetleri değiştirmeye başladı. Şüpheli, kendisini takip eden polis ekipleri tarafından bu sırada gözaltına alındı. Tunceli’ye gitmeye hazırlandığı belirlenen şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüphelinin, ’terör eylemlerine katılmak’ ve ’dolandırıcılık’ suçlarından poliste kaydı bulunduğu öğrenildi. Böylece olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 3'e çıktı.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMA OKULUN KARŞISINDA OLDU

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da patlama ile ilgili bilgi verdi. Tanık, patlamanın bir okulun karşısında meydana geldiğini, yaralanan herhangi bir öğrenci olmadığını belirterek şunları söyledi: ''Can güvenliği açısından insanlar bölgenin dışında tutuluyor. İkinci ya da üçüncü patlama olabilir endişesiyle alan boşaltılıyor. Delil toplanıyor. Alan güvenliği sağlanıyor. Bize ulaşan hayat kaybı bilgisi yok. Şu anda terör vurgusu var diyemem. Yanmış araçların durumu vahim. Umur ediyoruz ki terör değil, tüp patlamasıdır. Çünkü bir binadan yanan tüp atıldığı iddiası var. Ankara’nın eğitime başlaıdğı ilk günlerde böyle bir şeyin yaşanmamasını dilerdik'' 

YARALILAR İÇİN KAN ANONSU

Patlamada yaralananlar için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da kan anonsları yapılmaya başladı.

YARALILARIN İSİMLERİ

Patlamada yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların bazılarının isimleri şöyle:
Meltem Öztürk, Serap Turgut, Zübeyir Yılmaz, Halis Öztürk, Çağrı Baydaş, Rıfat Yılmaz, Berra Ünsal, Elçin Toker, Abidin Yaygın ve Yusuf Ünal...

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Patlamanın dehşet anlarını görgü tanıkları anlattı. Görgü tanığı Mehmet Şakir Ünaldı, patlamanın, yöneticisi olduğu apartmanın hemen önünde meydana geldiğini belirterek, "Çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Apartmanın bütün camları kırıldı, hemen kendimizi dışarıya attık. Ortalık savaş alanı gibiydi. Yerde bir sürü yaralı vardı, araçlar yanıyordu. Bu arada yerde yatan yaralıları kurtarmaya başladık. Bacağı kopanlar, ağır yaralı olanlar vardı. Onları kucaklayarak olay yerinden uzaklaştırdık. Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler de yardımımıza geldi. İtfaiye ve ambulans çok geç geldi, yaralılar yerde dakikalarca bekledi. Benim aracım da dahil olmak üzere çok sayıda araç yandı" dedi.

Diğer görgü tanıkları da çok büyük bir patlamanın olduğunu, bu sırada araçlarda yangın çıkarak sokağın adeta savaş alanına döndüğünü belirtti.

Öte yandan patlamada yaralanların çoğunun, sokak üzerinde bulunan işyerlerinde çalışanların olduğu belirlendi. 

ŞAHİN: ÜÇ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara’nın Kızılay ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

“06BS099 plakalı araçta şiddetli bir patlama oldu. Diğer araçlarda LPG olması nedeniyle patlamalar meydana geldi. Olayın ardından görevliler bölgeye gitti. Yaralılar acilen Ankara’daki hastanelere kaldırıldı. 15 yaralıdan 5’nin ciddiyeti var, tedavileri devam ediyor. Yetkililerin binaların içinde yaptıkları incelemede 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği belirlendi.”

ÇİÇEK: HER İHTİMAL DEĞERLENDİRİLİR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, patlamanın terör saldırısı olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Çiçek, ”Bu tür olaylar her yönüyle değerlendirilir. Şu ana kadar bana gelen bilgi böyle bir açıklama yapmamı mümkün kılmıyor. Onun için bir açıklama olursa işin içinde olan makamların yapması daha uygun olur'' dedi.

NİHAT ERGÜN'DEN TERÖR VURGUSU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Terör eylemleri çözümü kolaylaştıran şeyler değildir, çözümü zorlaştıran şeylerdir. Belki terör örgütünün içinde veya yandaşları arasında 'ne kazandıksa terör sayesinde kazandık' diye propaganda yapanlar olabilir. Bu son derece yanlış bir fikir; aslında Türkiye ne kazandıysa siyasi istikrar zamanında, demokrasi, insan hakları, özgürlükler alanını genişleterek kazanmıştır" dedi. 

Ayrıntılar ve tüm gelişmeler Haber3.com'da olmaya devam edecek. Yeni detayları bu haberi yenileyerek öğrenebilirsiniz.

Bizden ayrılmayın !

 screenshot001.20110920115426.jpg

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...
Diğer sayfalarda...

[PAGE]

1.20110920113558.jpg

[PAGE]

1.2.20110920113558.jpg

[PAGE]

1.2.3.20110920113558.jpg

[PAGE]

 1.2.3.4.20110920113558.jpg

[PAGE]

5.20110920113612.jpg

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...
http://www.haber3.com/ankara-kizilayda-patlama--foto-galerisi-17206.htm