Atatürk Üniversitesinde Tıp Bayramı

Atatürk Üniversitesinde Tıp Bayramı

Atatürk Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı’nın 94. yıldönümünü kutladı.

- Atatürk Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı’nın 94. yıldönümünü kutladı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Ö.İrfan Küfrevioğlu, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Polat, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri de katıldı

“Tıp Bayramı sadece hekimlere, hastalara ve sağlık personeline yönelik bir bayram değil, aslında insan varlığına yönelik bir bayramdır ve bu sebeple evrenseldir.” yorumunda bulunan Rektör Koçak konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün bizleri bu salonda bir araya getiren ve temelinde yaratılmışların en şereflisi olan insanı barındıran 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Merkezine insan alındığında ve bu açıdan bakıldığında; yoksulluk, Myanmar’da, Etiyopya’da, Somali’de açlıkla büyümeye çalışan çocuklar, Unesco gibi kurumların kuruluş felsefeleri, gecekondu bölgeleri, sokak çocukları, koruyucu hekimlik, halk sağlığının önemi, Refik Saydam, aşı kampanyalarını yürüten hekimler, dünyaya model olarak sunulan dispanserlerimiz ve bu anlamdaki daha pek çok olgu, daha iyi anlaşılabilmektedir.”

Tıp Fakültesinin bugün geldiği konuma da değinen Koçak, “Artık İngilizce Tıp Bölümü ile de eğitin veren fakültemiz, kurumsallaşma serüvenini başarıyla tamamlamış ve geleceğin tıp sözcülüğünü üstlenmeye aday büyük bir fakülte haline almıştır.” dedi

Öğrencilere de seslenen Rektör Koçak, “Ülkemizin gelişmesinde mutlaka kendimize güvenmeliyiz ve yoğun çalışmalarımızla ülkemizin bilim ve teknoloji düzeyini yükselteceğimizi bilmeliyiz, ülkemizi kendi irademiz ve kendi gücümüz kalkındıracaktır.” diyerek katılımcıların bayramını kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Özkan Polat yaptığı konuşmada şunları kaydetti “1962 yılında kurulan, bugün 51 yaşında olan ve ülkemize 4386 hekim ve 1500 uzman hekim kazandıran fakültemizin yeni dönem öğrencileri olarak aramızdasınız. Türkçe ve İngilizce programlarımız ile birlikte, Fakültemiz bünyesinde öğrenim gören Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak toplam 289 yeni öğrencimiz bu öğrenim yılında kayıt yaptırmıştır. Sizleri kutluyorum. Bu eğitim sürecinde arkanızda 218`i öğretim üyesi olmak üzere toplam 519 öğretim elemanı, pratik öğrenimlerinizi gerçekleştireceğiniz 1450 yataklı geniş olanaklara sahip fakülte hastanesi ile üniversitemizin ve fakültemizin diğer imkanları bulunmaktadır. Ancak, elbette ki bunlar tek başına yeterli olmayacaktır. Öncelik her daim kendi gayretiniz ve çalışma azminizde olacaktır.” diye konuştu.

Erzurum Tabipler Odası başkanı ve Araştırma Hastanesi Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldırım törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti

“Bugün 14 Mart. Bu tarih yaklaşık 100 yıldır ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tıp öğrencilerinin düşman işgaline direncinin sembolü olan bu günü Tıp Bayramı olarak sîzlerle kutlamaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu misyonun temsilcileri olmak, zorluklara karşı durmada bize artı bir güç ve umut veriyor. Bu nedenle başta hekimler olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Konuşmaların ardından birinci sınıf öğrencilerine önlük giydirildi. Ayrıca geçtiğimiz yıl içinde doçentlik ve profesörlük payelerini alan 18 öğretim üyesine akademik giysileri takdim edildi. Daha sonra düzenlenen kokteyle tören sona erdi.