Batman Baro Başkanı Sevim, Savcı Kiraz’a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Batman Baro Başkanı Sevim, Savcı Kiraz’a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesini kınadı.Batman Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim, Cumhuriyet Savcısı Kiraz’a...

Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesini kınadı.

Batman Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim, Cumhuriyet Savcısı Kiraz’a yapılan saldırıyı açıkça ve nefretle kınadığını belirterek, hiç bir adaletsizliğin adalet dışı yollarla sağlanamayacağını söyledi. Adalet hizmeti veren hakim, savcı ve avukatların meslektaş olduğunu hatırlatan Sevim, “Dolayısıyla bu olay meslektaşımıza yapılan bir saldırıdır. Hiç bir adaletsizlik adalet dışı yollarla sağlanamaz. Bu eylemde bu anlamda adalet dışı yola başvurularak yapılan bir olaydır. Hiç bir meşruiyeti olamaz. Dolayısıyla bu eylem bizim için kabul edilir bir eylem değildir” dedi.

Yapılan saldırıda her hangi bir sağlıklı bilgi yokken olayın avukatlara yüklenmesinin doğru olmadığını belirten Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim, “Dünden beri bu olay üzerine henüz hiçbir sağlıklı bilgi yokken olayın avukatlara yüklenecek neredeyse bir kusur bulunmuş olması kabul edilmez buluyoruz. Avukatlara üstünün aranması cübbenin kullanılması ve benzeri bütün yetkiler kişisel olarak verilmiş yetkiler veya haklar değildir. Mesleğin duasından kaynaklanan ve savunma mesleğinin korunması ile ilgili haklardır. Dolayısıyla kişisel bir imtiyazmış gibi dilediği gibi alınması gibi de algılanmasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.