Baykal’ın ön seçimde oyu geçersiz sayıldı

Baykal’ın ön seçimde oyu geçersiz sayıldı

Baykal, Antalya’da bir kontenjan adayının olması nedeniyle 13 aday adayının ismini işaretlemesi gereken pusulada 14 ismi işaretledi.

Deniz Baykal, saat 12.00 sıralarında oyunu kullanacağı Muratpaşa ilçesindeki Türk Telekom Anadolu Lisesi’ne gitti. Okul bahçesinde Baykal’a partililer büyük ilgi gösterdi. 11 numaralı sandığa gelen Baykal, kimliğini ibraz edip, cep telefonunu bıraktıktan sonra oy pusulası ile kabine girdi.

"HATA YAPTIM SAYIN SANDIK GÖREVLİSİ"

Yaklaşık 5 dakika kabinde kalan Baykal, bir süre sonra sandık görevlilerine işaretleme hatası yaptığını söyledi. Baykal, Antalya’da bir kontenjan adayının olması nedeniyle 13 aday adayının ismini işaretlemesi gereken pusulaya 14 isim yazınca oyu geçersiz sayıldı.

SANDIK BAŞKANINDAN BAYKAL'A KÖTÜ HABER

Fazla işaretleme yapan ve yeni pusula isteyen Baykal’a sandık başkanı, Muratpaşa İlçe Seçim Müdürü ile görüştükten sonra yeni oy pusulası verilemeyeceğini söyledi. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan’ın girişimleri de sonuç vermedi. Baykal, son şeklini verdiği oy pusulasını sandığa bıraktı.

1-20150329153334.jpg

"BU ŞANSI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANALIM"

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Baykal, Antalya, Türkiye ve CHP için önemli bir gün yaşadıklarının altını çizdi. İlk kez hakim gözetiminde bütün üyelerin katılımıyla gerçek anlamda bir ön seçim yapıldığını aktaran Baykal, “Katılım iyi. 40 bin üyemiz var. Daha önceden bunu yarısı katılır diye tahmin ediliyordu. O bekleyiş sürüyor. 96 aday adayımız var. Bunların içinden üyemiz seçimi yapacaklar. Ben böyle bir seçime aday adayı olarak katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gerçek anlamda taban siyaseti yapmakta olduğumuzu görüyorum. Hepimiz için, Türkiye siyaseti için, demokrasimiz için bunun çok yararlı olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar Antalya’da olumlu etkiler oluşturdu. Bundan sonra da devam edecektir. İyi bir liste çıkacak. Çok geniş, zengin, nitelikli aday adaylarımız var. İçinden iyi bir liste çıkar. Türkiye siyasetine örnek olur. CHP’de ön seçin yaygın olarak uygulanıyor. Gelecekte daha yaygın olur ve başka siyasi partilere örnek olur. Demokrasi için bir şanstır. Bu şansı en iyi şekilde kullanalım” diye konuştu.

"OY PUSULASINDA DÜZELTME YAPTIM"

Oy pusulasına fazla işaretlemesi ile ilgili olarak bilgi veren Baykal, “Düzelttim. Hallettim. Oyun geçerli olacağını tahmin ediyorum. Listeyi saya saya işaretlemek lazım. Çok fazla partiliyi insan desteklemek istiyor. O nedenle bir süre sonra bir duygu geliyor hop diye frene basman gerektiğini anlıyorsun. Üzerine parmağını koymuşsun bir kontrol edeyim diye baktım. Anlaşılıyor ki işaret aynen kalacak. O konuda gerekli düzeltmeyi yaptım. Fazla yazılması halinde oy pusulasının değişmeyeceği söylenildi. Onu gördük. Onun üzerine oy pusulasını düzelttik. Hayırlı olsun Antalya’ya. Çok güzel bir seçim” açıklamasını yaptı.

Baykal, sonuçları evden takip edeceğini sözlerine ekledi. Partililer sadece 3'üncü sıraya yerleştirilecek adayı seçmeyecek. CHP Genel Merkezi, o sırayı kontenjan aday olarak eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak için kullanacak.