Gıda mühendislerinden dilek fenerli eylem

Gıda mühendislerinden dilek fenerli eylem

İSTANBUL (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyeleri, halkı gıda güvenliği konusunda uyarmak ve mesleki sorunlarına dikkat çekmek amacıyla...

İSTANBUL (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyeleri, halkı gıda güvenliği konusunda uyarmak ve mesleki sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gökyüzüne "dilek feneri" bıraktı.

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan oda üyeleri, "Denetimsiz gıdaya hayır", "Gıda terörü gıda mühendisleriyle çözülür", "Gıda mühendisleri denetimde güvenilir gıdalar sofrada", "Yediğiniz at eti balon değil gerçek" yazılı dövizler açıp, "GDO'lu gıda istemiyoruz" şeklinde slogan atarak, üzerinde çeşitli gıdaların bulunduğu stant açtı.

Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 2. Başkanı İsa Tahta burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de gıda terörünün sinsi bir şekilde ilerlediğini öne sürdü.

Tahta, gıda alanındaki bu olumsuz ilerlemenin öncelikle halk sağlığını etkilediğini belirterek, "Sıklıkla yaşanan gıda hileleri, kaçak gıda ürünlerinin ülkemize sokulmak istenmesi, bebek mamaları dahil birçok üründe GDO saptanması, gıda firmalarında hijyenik yetersizlikler gıda denetimlerinin yetersiz olduğunu gün yüzüne çıkarmıştır" dedi.

Kamuda yetersiz istihdamlarının yanında, 5996 sayılı kanundaki değişiklik sonucu gıda mühendislerinin özel sektördeki çalışma alanlarının da daraltıldığını kaydeden Tahta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gıda mühendislerine hak ettiği önemi ve kadroyu vermesini istedi.

Açıklamanın ardından dilek fenerleri gökyüzüne bırakıldı. 

text-ad
Kene ölümleri bir ilimize daha sıçradı: Aynı ilde 2'nci ölüm! Kene ölümleri bir ilimize daha sıçradı: Aynı ilde 2'nci ölüm! İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi ''Ben içindeki candan sorumluyum'' derken yayaya çarparak ölümüne yol açtı! ''Ben içindeki candan sorumluyum'' derken yayaya çarparak ölümüne yol açtı! İstanbul'da vahşet! Bir polis memuru arkadaşını parçalara ayırıp intihar etti İstanbul'da vahşet! Bir polis memuru arkadaşını parçalara ayırıp intihar etti Kara Melek'in Yasemin'i Sanem Çelik, ekranlara Melis Sezen ile birlikte geri döndü Kara Melek'in Yasemin'i Sanem Çelik, ekranlara Melis Sezen ile birlikte geri döndü Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında!
Antalya'da kruvaziyer turizminde 12 yıl sonra ilk yaşandı Antalya'da kruvaziyer turizminde 12 yıl sonra ilk yaşandı 16 Haziran haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları 16 Haziran haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit Yeni haftanın hava durumu tahmini belli oldu: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış alarmı verildi! Yeni haftanın hava durumu tahmini belli oldu: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış alarmı verildi! Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı Çanakkale'de su altından 110 yıllık tarih çıktı: İçi de dolu! Çanakkale'de su altından 110 yıllık tarih çıktı: İçi de dolu! 4 yaşındaki minik kıza anne şiddeti gizli kamerada! 4 yaşındaki minik kıza anne şiddeti gizli kamerada! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı için Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı için Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama ORC Araştırma 11 ildeki son genel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı ORC Araştırma 11 ildeki son genel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı