HEYBELİADA DENİZ LİSESİ 2010-2011 MEZUNİYET TÖRENİ -DENİZ LİSESİNDEN MEZUN OLAN İKİSİ YABANCI 76 ÖĞRENCİ, TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDI

HEYBELİADA DENİZ LİSESİ 2010-2011 MEZUNİYET TÖRENİ     -DENİZ LİSESİNDEN MEZUN OLAN İKİSİ YABANCI 76 ÖĞRENCİ,      TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDI

Heybeliada Deniz Lisesi'nden mezun olan ikisi yabancı 76 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Heybeliada Deniz Lisesi'nden mezun olan ikisi yabancı 76 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Heybeliada'daki Deniz Lisesi'nde düzenlenen tören, Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in tören alanına gelmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tören sırasında, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit'in mesajı okundu. Oramiral Yiğit mesajında, ilhamını mazisinden ve Atatürk'ten alan Deniz Kuvvetlerinin bu gün Atatürk'ün eşsiz denizci vizyonu rotasında sürekli gücüne güç kattığını, mavi vatan ve uluslararası sularda barış elçisi ve dostluk sembolü olarak Türk mevcudiyetini gösterdiğini ve dünya denizlerinde Türk bayrağını şerefle dalgalandırdığını ifade etti.

Oramiral Yiğit mesajında, öğrencilere hitaben de şunları kaydetti:

"Yarınlarda bu başarının devamı için en temel güvencem yüksek kalitede eğitimle yetiştirilen, üstün niteliklere sahip geleceğin lider ve komutanları siz kıymetli öğrencilerimsiniz. Sizler burada aldığınız eğitimi Harp Okulu'nda taçlandıracak ve tam donanımlı olarak aziz milletimizin emaneti Türk Donanmasını ve mavi vatanı bizlerden devralacaksınız. Kurumumuzu geleceğe en iyi şekilde taşıyacak sizlerden beklentim, teknolojik gelişmelerin baş döndürücü ve hızla ilerlediği bir dönemde çelikten ibaret gemilere ruh vererek deniz kuvvetlerimizin meşakkatli görevini çağın gerekleri çerçevesinde layıkıyla yerine getirmeniz. Kendinizi o günler için en iyi şekilde hazırlamanız için başarınızın devamlılığı için eğitiminizin müteakip kademelerinde de sürekli araştırıcı olacak, mesleğe yönelik bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edecek, geleceğe hazırlanırken rotanızın daima Atatürkçü düşünce sistemi olduğuna, onun ilke ve devrimlerine yöneldiğine emin olacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkacaksınız.

Sizlerin dürüst, disiplinli, yüksek karakterli, başarı karşısında tevazuyla çalışmaya devam eden, sürekli okuyarak kendini her konuda geliştiren, üstlerine karşı itaat ve saygı, astlarına karşı sevgi ve destek ile yaklaşan birer Deniz Subayı olarak yetişeceğinize, meziyetlerinizle göz bebeği olacağınıza inancımız tamdır."

Törende konuşan Okul Komutanı Vekili Öğrenci Amiri Deniz Kurmay Kıdemli Albay Serhat Dizdaroğlu da, "238 yıldır geleceğin denizcilerini ve denizci komutan adaylarını yetiştiren Deniz Lisesi, yüce milletimize layık olabilmek, heves, heyecan ve arzusuyla huzurlarınızdadır. Omuzlarından siyah paletleri, gözlerinde çağdaş Atatürkçü düşüncenin ışığı, kalplerinde uğruna canlarını esirgemeyecekleri vatan ve millet sevgisi ile dolu olarak huzurlarınızda dimdik duran beyaz köpükler gibi coşkun 76 öğrencimiz, Deniz Subaylığı yolundaki ilk zorluğu basamağı aşarak diplomalarını almaya hak kazanmıştır" dedi.

Deniz Kurmay Kıdemli Albay Dizdaroğlu, her biri iyi birer vatandaş olan bu gençlerin iyi bir asker ve iyi bir bahriyeli olmalarının temel ilkeleriy0le donanmış olarak, bugün kıvançla Deniz Harp Okuluna uğurlandığını dile getirdi.

Törende Deniz Lisesi'ni birincilikle bitiren Engin Tekin'e diplomasını, Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel, ikincilikle bitiren Hasan Salim Kanmaz'a diplomasını Deniz Eğitim ve Öğretim Okul Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu ve üçüncülükle bitiren Ömer Faruk Ereken'e de diplomasını Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Mustafa İpteş takdim etti.

Törende, diğer mezunlara da diplomaları verildikten sonra, 238. dönem baklası denize indirildi. Öğrenciler daha sonra Deniz Lisesi Marşı'nı okudu ve tören geçişi yaptı.

Tören sonunda mezun olan 76 öğrenci Sokullu Mehmet Paşa Gemisi'ne binerek Deniz Harp Okulu'na uğurlandı.