İşte ipleri koparan o sözler

İşte ipleri koparan o sözler

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle biten rehin alma olayında sürdürülen müzakerelerin detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Habertürk'ün haberine göre, DHKP-C'li örgüt üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol ile müzakereleri İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, eski Baro Başkanı Turgut Kazan ve Avukat Şükriye Erden yürüttü. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik de müzakereler sırasında oradaydı. Timtik, operasyonun birdenbire başlamadığını söyledi.

Timtik yaşananları şöyle ifade etti:
'Savcı Kiraz, eylemcilere dosyadan bilgiler aktardı. Emniyet Kriminal Bürosu, 21 şüpheli polisten 3'ünün öne çıktığını tespit etmiş. Savcı da bu 3 polisin Berkin'i vuranlar olabileceğini söylemiş. Eylemciler, bu 3 polisin kimliğinin canlı yayında açıklanmasını talep etti. Basın açıklaması sırasında baro başkanı, avukatlar ve emniyet müdürünün de bulunmasını istediler. Bu kabul görmedi.

15.36'YI DURDURDUK'

Halkın Hukuk Bürosu avukatı Özgür Yılmaz da şunları anlattı: '3 kişi oradaydık. 2 avukat arkadaşımız Şükriye Erden ve Ebru Timtik görüşmeleri yürüttü. İçeriyle savcının cep telefonuyla iletişim sağlanıyordu. Büro Başkanı Ümit Bey de görüştü. Büyük bir çabamız vardı. Bu sonucun doğmasını istemiyorduk. Son süre 15,36'yı durdurmak için avukat arkadaşlarımızın çok çabası oldu.

İçeridekilere 'Yeni duyun, zaman verin' diye ricada bulunduk. 'Biraz daha bekleyin' dedik. Savcıyı öldürmeye niyetli olmadıklarını söylediler. 15.36 atlatıldıktan sonra makul bir noktaya getirilmeye çalışıldı. En sonunda 'Avukatlar olarak biz açıklama yapalım, yanımızda bir emniyet müdürü olsun' dedik. Kabul ettiler. Ama polis 'Siz açıklama yapın. Bizi karıştırmayın' dedi. Sonra ipler koptu. Bu son konuşmaydı. Bir kısmımızı eksi bire indirdiler. Bu arada telefonla konuşmalar devam ediyordu. Bomba sesi duyduk. 10 dakika sürdü. Eğer anlaşmaya varılsaydı kan dökülmeyeceğine inanıyordum'