Manisa’da 251 Bin Dev Tarzan Ormanı Projesi

Manisa’da 251 Bin Dev Tarzan Ormanı Projesi

Manisa Spil Milli Parkı’nda çıkan orman yangını sonucunda tamamen kül olan 77 hektarlık alanın rehabilitasyonu amacıyla Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından "251 Bin Dev Tarzan Ormanı" projesi başlatıldı. Proje kapsamında öğrenciler zarar gören a

- Manisa Spil Milli Parkı’nda çıkan orman yangını sonucunda tamamen kül olan 77 hektarlık alanın rehabilitasyonu amacıyla Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından "251 Bin Dev Tarzan Ormanı" projesi başlatıldı. Proje kapsamında öğrenciler zarar gören alanlara yeni fidanlar dikecek.

29 Ekim 2012’de Manisa Spil Milli Parkında çıkan orman yangınında 77 hektarlık kızılçam ormanı tamamen kül olmuştu. Manisa Orman İşletme’nin kül olan alanda yaptığı yenileme çalışmasının ardından, alanın ağaçlandırma çalışmasını 251 Bin Dev Öğrenci Projesi İl Yürütme komitesi üstlenecek. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında 251 Bin Dev Öğrenci Projesi İl Yürütme Komitesi’ndeki öğrenciler, Spil Milli Parkı’nda kül olan 77 hektarlık alanın tekrar yeşillendirilmesi için ‘251 Bin Dev Tarzan Ormanı’ projesini hayata geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Manisa Gazeteciler Cemiyeti ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla yürütülecek proje için Valilik Brifing Salonu'nda protokol imzalandı. Başlatılan proje ile ilgili ilk olarak Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’ne orman yangınlarında kullanılmak üzere 3 tonluk su tankeri alındığını söyleyen Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, “Tankeri ne il özel idaremiz ne de başka bir resmi kurumumuz aldı. Tamamen öğrencilerin desteğiyle 6 bin TL’ye alındı. Başlatılan ‘251 Bin Dev Tarzan Ormanı’ projesi ile öğrencilerimiz Spili’ne sahip çıkacak.’’ diye konuştu. Vali Daşöz, başlatılan ‘251 Bin Dev Tarzan Ormanı’ projesi ile tespit edilecek 20 okulun öğrencilerinin Spil Milli Parkı’nda kül olan 77 hektarlık alanın tamamına fidan dikeceğini açıkladı. Vali Daşöz, “Öğrencilerimiz kendi elleriyle kül olan alana 150 bin adet yangına dayanıklı olan ceviz, ahlat, iğde, fıstık çamı gibi türlerde ağaçlar dikecek. Kül olan araziyi öğrencilerimiz kendi elleriyle tekrar yeşillendirecek’’ dedi. Vali Daşöz ayrıca, kül olan araz üzerinde oluşturulacak "251 Bin Dev Tarzan Ormanı"nın içine çıkan yangını, Manisa Tarzanı’nı anlatan anıtsal bir çalışmanın da yapılacağını söyledi.

Protokol imza törenine katılan Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın ise, çıkan yangında toplam 15 bin metrekare alandaki ağaçların kül olduğunu dile getirerek, “Şuanda kül olan 77 hektarlık alanın 25 hektarında gençleştirme çalışması bitirilerek fidan dikelecek konumla getirildi. Bu ay sonuna kadar belirlenecek tarihte başlatılan proje çerçevesinde öğrencilerimiz ilk fidanlarını dikecek.’’ dedi.

Açıklamaların ardından Vali Daşöz ile birlikte öğrenciler ve ilgili kurumlar proje için protokol imzaladılar. İmza töreninden sonra Vali Daşöz ile birlikte öğrenciler Orman İşletme Müdürlüğü’ne hediye edilen 3 tonluk su tankerini inceledi.