“medya Ve Samsun” Konferansı

“medya Ve Samsun” Konferansı

OMÜ İktisat ve Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen “Medya ve Samsun” başlıklı söyleşi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

- OMÜ İktisat ve Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen “Medya ve Samsun” başlıklı söyleşi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konuşmacı olarak Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz’in davet edildiği etkinliğe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmasına Samsun’un neden genellikle ulusal basında üçüncü sayfada yer aldığına değinerek başlayan Temiz, “Aslında sadece Samsun ulusal medyada üçüncü sayfada yer almıyor. Türkiye’de İstanbul dışındaki iller üçüncü sayfada yer alıyor. 1980 yılından sonra gazeteler iş adamlarının eline geçmeye başladı ve ilk tohum burada atıldı. Bu durum genel yayın yönetmenlerini patrona yaranma yönünde bir yarış içine soktu. Bu iş ise patronun ve şirketlerinin daha ön plana çıkarılmasına ve buna yönelik haberler servis edilmesine yol açtı. Bu sırada da Anadolu’dan gelen haberler hep göz ardı edildi. Bu süreç hızla devam etti; 1985’den sonra mesleğe atılan arkadaşlarımızda büyüklerinden ne gördüyse onu yaptılar ve o şekilde yetiştiler. Böylelikle de onlar hep bir iş adamına veya bir kuruma bağlı olarak çalışmaya başladılar. Bu ise beraberinde holding bültenciliğini getirdi. Süreç böyle devam edince bu sefer yaygın basın dediğimiz gazeteler, İstanbul’dan ticareti, Ankara’dan siyaseti aldı. Anadolu’ya ise taciz, tecavüz, cinayet, kaza, bela gibi asayiş haberleri kaldı” dedi.

Söyleşinin ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz’e İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel tarafından katılımı anısına plaket verildi.