Ünlü sporcudan ödül töreni açıklaması

Ünlü sporcudan ödül töreni açıklaması

51'ci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ödül töreninde Cumurbaşkanı Erdoğan konuşurken sahneden inen sporcu olay olmuştu.

51'ci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunu ikinci olarak tamamlayan Büyük Britanyalı sporcu Mark Cavendish'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödül töreninde yaptığı konuşma esnasında podyumu terk etmesi büyük yankı uyandırmıştı.

Birçok yerde yarış sonrası yorgun olan sporcunun Cumhurbaşkanının konuşmasını uzun bulduğu için podyumdan indiği yorumu yapılırken Cavendish Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Büyük Britanyalı bisikletçi, "ben bir sporcuyum ve Türkiye'de bir siyasi ajandam yok. Tek bildiğim burası çok güzel ve konuksever insanlarla dolu bir yer" ifadelerini kullandı.

İkinci olan Cavendish fotoğraf çekimini beklemeden kürsüden inince bir Cumhurbaşkanlığıkoruması kolundan tutarak gitmesine engel olmuştu. Tartışmalar üzerine Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından açıklama gelmiş Cavendish'in podyumdan inmediği iki ayrı kategoride ödül aldığı için tekrar podyuma çağrıldığını ve ödül töreni sonrasında da cumhurbaşkanı erdoğan ile sohbet ettiği belirtilmişti.

unlu-sporcudan-aciklama-geldi-5594304.jpeg