Uşaklı Çiftçilere Tkdk Tarafından 146 Traktör Teslim Edildi

Uşaklı Çiftçilere Tkdk Tarafından 146 Traktör Teslim Edildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından çiftçilere verilecek 146 traktör için teslim töreni düzenlendi.

- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından çiftçilere verilecek 146 traktör için teslim töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak Atatürk Kültür merkezinde TKDK’nın kurumsal faaliyetleri, traktör ve tarımsal araç gereç desteği hakkına bilgi verildi. Kurum Koordinatörünün sunumunun ardından bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz Türkiye’nin her anlamda kendine yeten bir ülke olması açısından tarımda da çok yol kat etmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek üzere faaliyet gösteren ve ülke çapında teşkilatlanan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz geleneksel tarımdan moderm tarıma geçişimizde önemli bir rolü üstlenmektedir. Sonuçları önümüzdeki yıllarda çok daha iyi gözlemlenebilecek kurumun faaliyetleri ve Uşak İl Koordinatörlüğümüzün yoğun çalışmalarıyla ülkemizin tarımsal potansiyeli daha ön plana çıkacaktır. Bir devlet ve hükümet politikası olarak tarımı sanayi kadar önemseyen bir anlayışla, ilimizde de tarımın nicelik ve nitelik açısından gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Verimli topraklarımız, çalışkan çiftçimiz var, devletimiz de gerek ayni gerekse nakdi açıdan tarımla uğraşan vatandaşlarımızı destekliyor, eğitim çalışmasıyla toprağımızdan ve doğal varlıklarımızdan daha fazla faydalanabilmemizin ortamını sağlıyor. İl koordinatörlüğümüzün de genç ve uzman kadrosuyla Uşak’ta güzel işler başaracağına eminim.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığımızın ülkemizin toprak ve su varlığını, hayvansal zenginliğini artırmak için önemli projeleri uygulamaya koyduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz “Köylümüze ve çiftçimize güveniyorum. Bugün TKDK’nın destekleriyle çiftçilerimize verilen 146 traktör ile inşallah toprağımızdan daha fazla verim alacak, ilimizin tarıma olan katkısı daha da artacaktır” dedi.

Tanıtım toplantısının ardından sigorta kapalı pazar yerinde TKDK’nın destekleriyle alınan traktörlerin teslimi yapıldı. Traktör teslim töreni, Vali Seddar Yavuz’un çiftçilere sembolik çek takdiminin ardından traktör sahiplerinin şehir turuna çıkmasıyla sona erdi.