ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı

Güncelleme:

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı düzenlendi. Saldırıya ilişkin bazı görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı gerçekleştirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saldırının sesi Bağdat'ın bazı bölgelerinden de duyuldu.

Atılan füzelerden bir kısmının Yeşil Bölge'ye yakın yerleşim yerlerine düştüğü ifade edildi.

 Saldırıya ilişkin bazı görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

EVLER VE OTOMOBİLLER ZARAR GÖRDÜ

Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği ve yabancı misyonların yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge’yi hedef alan roketli saldırıda çevrede bulunan evler ve otomobiller zarar gördü.

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’yi hedef alan roketli saldırıda çevrede bulunan çok sayıda ev ve araç zarar gördü. Yetkililer, Yeşil Bölge’ye toplam 5 adet katyuşa tipi roket ile saldırı düzenlendiğini ve 2 roketin ABD Bağdat Büyükelçiliği binasına konuşlanan C-RAM tipi hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini belirtti.

Roketlerden birinin ABD Büyükelçiliği binası yakınlarına düştüğünü belirten yetkililer, diğer roketlerin ise bir eve ve 3 bölgede bulunan bir otoparka düştüğünü kaydetti. Saldırının El-Reşit bölgesinden gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Görgü tanıkları ise, otoparka düşen roketin şarapnellerinin Yeşil Bölge’deki Cadriye bölgesine isabet ettiğini belirtti.

ABD Bağdat Büyükelçiliğine daha önce birçok kez füzeyle saldırı düzenlenmiş, bu saldırıların İran'a yakın bazı Şii milis gruplar tarafından düzenlendiği iddia edilmişti.