ABD'de Fethullah Gülen'e büyük şok !

ABD'de Fethullah Gülen'e büyük şok !
Güncelleme:

Amsterdam hukuk şirketi, Fethullah Gülen'e dava açtıklarını açıkladı.

"Paralel devlet" iddiaları hakkında ABD'de ilk dava açıldı. Amsterdam hukuk şirketi, Fethullah Gülen ve ona yakın 50 kişiye karşı dava açtıklarını açıkladı.

İngiliz hukuk şirketinin Başkanı Robert Amsterdam, Reuters ajansına konuştu. Davacı Gülen'i eleştiren ve bu süreçte gözaltına alınan 3 kişi. Amsterdam, Türkiye hükümetinin davacı olmadığını açıkladı.
 
Davada Gülen'in emri doğrultusunda "illegal olarak kanıt yerleştirildiği, usulsüz arama emri çıkarıldığı, yasadışı olarak dinleme yapıldığı ve davacıların hukuki dayanak olmadan gözaltına alındığı" öne sürülüyor.
 
Bu emirleri uyguladığı öne sürülen 50 kişinin ismi paylaşılmadı.
 
Davanın avukatlığını yapan şirketin Başkanı Amsterdam, davanın bu yanlış mahkumiyet kararları nedeniyle açıladığını söyledi.
 
AA'nın geçtiği haber ise şöyle: "Uluslararası hukuk firmaları Amsterdam & Partners LLP ve Fox Rothscild LLP, Fetullah Gülen aleyhine ABD'de 6 suçlamadan dava açtıklarını bildirdi.
 
Amsterdam&Partners LLP şirketi yöneticisi Robert Amsterdam, ABD'deki Gülen hareketi okullarının kriterleri karşılamayan çok sayıda Türk öğretmene ABD'de çalışma vizesi alarak bir anlamda "insan kaçakçılığı" yaptığını söyledi."