ABD'de silahlı karantina karşıları meclis binasını bastı

Güncelleme:

ABD’nin Michigan eyaletinde yüzlerce protestocu meclis binası önünde toplandı. Demokrat Vali Gretchen Whitmer’ın acil durum önlemlerini uzatma talebine karşı düzenlenen ve ABD Başkanı Donald Trump yanlısı sloganların atıldığı protestoda, bazı eylemcilerin silah taşıdığı görüntülere yansıdı.

 Korona virüsünden en fazla etkilenen ülke olan ABD’de, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlere karşı düzenlenen protesto eylemleri devam ediyor. Michigan eyaletinde, ‘evde kal’ çağrılarını ve karantina önlemlerini protesto eden eylemciler Michigan Eyalet Meclis Binası’nı bastı. Silah taşıyan protestocular, acil durum sürecini uzatma talebinin görüşüldüğü toplantı odasına girmeye çalıştı.

Eyaletin Demokrat Valisi Gretchen Whitmer’ın acil durum önlemlerini uzatma talebini konuşmak için bir araya gelen yetkililerin toplantısı, protestocular tarafından basıldı. Meclis binası önünde toplanan protestoculardan bazılarının silah taşıdığı görüntülere yansıdı.

Michigan eyaleti polis sözcüsü Brian Oleksyk, bir kişinin gözaltına alındığını aktardı. Eylemcilerin bazıları da toplantı odasına girmeye çalıştı ancak polis tarafından durduruldu. Silahlı protestocuların fotoğraflarını paylaşan Senatör Dayna Polehanki, bazı meslektaşlarının çelik yelek giydiğini söyledi.

Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı ‘Amerikalı Vatansever Yürüyüşü’ adı verilen gösteride, eylemcilerin Başkan Donald Trump yanlısı sloganlar attığı görüldü.

Whitmer, mart ayında ilan edilen ve dün süresi dolan acil durumun 28 Mayıs’a kadar uzatılmasını öngören bir düzenlemeye imza atmıştı. Evde kalma zorunluluğu da 15 Mayıs’a kadar uzatılmıştı.

Protestonun ardından eyalet kongresinin Cumhuriyetçi kanadı önlemlerin uzatılmasını reddetti ve Vali Whitmer’a yetkisinin kısıtlanmasını talep eden bir dava açtı. Whitmer ise bunu üzerine acil durumun henüz geçmediğine dair bir kararname çıkarttı. (Kaynak: Sputnik)