ABD'deki protestoları önlemek için ''yok artık'' dedirten öneri

ABD'deki protestoları önlemek için ''yok artık'' dedirten öneri
Güncelleme:

Dünyanın en çok izlenen dövüş sanatları organizasyonu UFC’nin başkanı Dana White, ABD'deki protestoları önlemek için şoke eden bir öneride bulundu.

Dünyanın en çok izlenen dövüş sanatları organizasyonu UFC’nin başkanı Dana White, ABD’de George Floyd’un öldürülmesi sonrası başlayan protestolarla ilgili yaptığı açıklamada, sokaklarda düzenin sağlanması için profesyonel dövüşçülerin kullanılabileceğini söyledi.

Dünyanın en popüler karma dövüş sanatları organizasyonu Ultimate Fighting Championship (UFC) Başkanı Dana White, profesyonel dövüşçülerin ABD’deki sokaklarda düzenin sağlanmasına yardımcı olabileceklerini ileri sürdü.

Sputnik'te yer alan habere göre, Steve-O olarak bilinen Stephen Gilchrist Glover adlı TV ünlüsünün Youtube’dan yaptığı canlı yayına katılan UFC Başkanı Dana White, profesyonel dövüşçülerin ABD’deki sokaklarda düzenin sağlanmasına yardımcı olmak için gönderilebileceğini ifade etti.

‘Birkaç yağmacıya derslerini veren’ UFC hafif ağır siklet şampiyonu Jon Jones’un yaptıklarına çok sevindiğini söyleyen White, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belki de sokakları temizlemek ve tüm bu kargaşayı durdurmak için UFC dövüşçülerini göndermeliyim diye düşünüyorum.”


46 yaşındaki siyah Amerikalı George Floyd'un geçen hafta pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti ve ırkçılık tartışmalarını tekrar alevlendirmişti.

Protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke genelinde pek çok kente sıçramış, birçok eyalette ulusal muhafızlar görevlendirilmişti.

Yeniçağ